Carrie er et tverrfaglig kollektiv som utforsker grensene, friksjonene og mulighetene til vår nåværende kulturelle tilstand. Gjennom små månedlige møter og større sammenkomster, prøver de å etablere rom for samtale. Carrie arbeider med ulike måter å være sammen på i kunsten, og ønsker med dette å åpne for å utveksle kunnskap og refleksjoner. De er for tiden assosierte kunstnere ved Black Box teater (2020–2021).
Som ett av initiativene deres, organiserer Carrie en månedlig lesegruppe. Hver leseøkt har som mål å gi deltakerne rom for spørsmål og samtale gjennom å lese utvalgte tekster sammen. Lesegruppen finner sted på en ny beliggenhet hver gang, og gir de fremmøtte anledning til å utvikle og utdype felles referanser, språk og ordforråd, og kanskje også stifte nye bekjentskaper.
Lesegruppe #1
Den aller første lesegruppen fant sted 5. september 2020 i Christian Krohgs gate 2. Den første teksten på leselisten var Toward a Black Feminist Poethics: the quest(ion) of blackness toward the end of the world (2014) av Denise Ferreira da Silva. Da Silvas forskning foreslår en annen måte å se på hvordan vi er tilbøyelige til å tenke på kunstnerisk praksis, identitet og rase, historie og tid.
Toward a Black Feminist Poethics tar sikte på å frigjøre kategorien svarthet fra de kjennskapene den først oppstod fra, for å "kunngjøre en hel rekke muligheter til å vite, gjøre og eksistere." I stedet for å prøve å definere og avgrense hva vi kan vite, tar teksten en poetisk og kreativ tilnærming til å åpne mulighetene for å være sammen med og forholde seg til hverandre.
Lesegruppe #2
Den andre lesegruppen fant sted på BANANAZ 30. september 2020. Denne gangen leste gruppen The phantom archive, et e-postessay skrevet av den palestinske kuratoren, pedagogen og forfatteren Lara Khaldi. Khaldis tekster og arbeid tar opp temaer som den dystopiske nåtiden, koloniale spørsmål og umulighetene som ligger i språk og kommunikasjon.
E-postessayet The Phantom archive ble skrevet for publikasjonen time, has fallen asleep in the afternoon sunshine, utgitt i 2019 som del av prosjektet med samme navn av den norske koreografen Mette Edvardsen. Publikasjonen er tilgjengelig for salg i vår fysiske og nettbaserte bokhandel.
Lesegruppe #3
Den tredje leseøkta fant sted 28. oktober 2020. Under dette tredje møtet leste gruppen utdrag fra boka Glitch Feminism: A new manifesto for cyberfeminism av Legacy Russell (Verso Books, 2020). Russell utforsker kroppskonseptet i en verden hvor skillet mellom det digitale og det ikke-digitale ikke lenger eksisterer.
Lesegruppen foregikk på Dansens Hus, hvor koreograf Inés Belli har premiere på forestillingen Metasexy i november. Russells bok har vært en del av forarbeidet hennes, og Carrie benyttet anledningen til å se nærmere på hva som omgir dette dansestykket.
Gruppen diskuterte også deler av Jia Tolentinos Trick Mirror.
I samarbeid med Carrie .