People Like Us /​ Lasse Marhaug
KinoKammer

13.–16. oktober 2021 ❶ Premiere

Tidligere visninger

18.00, Store scene

21.00, Store scene

18.00, Store scene

21.00, Store scene

18.00, Store scene

21.00, Store scene

12.00, Store scene

nyMusikk og Black Box teater er stolte av å presentere to urpremierer for KinoKammer, et unikt 360-graders format som rammer inn publikum i et bevegelig lyd- og videolandskap.

People Like Us: Gone, Gone Beyond

Gone, Gone Beyond er et enormt lappeteppe, en kollasj av referanser fra verdens audiovisuelle populærkultur vevd sammen med kunstnerens eget materiale. Bombardert av lyd- og synsinntrykk, må publikum selv velge hvilke tråder, fragmenter og historier de vil følge.

Verkets tittel og underliggende konsept er hentet fra den buddhistiske nøkkelteksten Heart Sutra og dens paradoksale påstand om at form er tomhet og tomhet er form. Kunstneren ønsker å sette publikum i en tilstand beyond the frame, bak både det fysiske lerretet, videoens bilder og bevissthetens forventninger. Det er her den virkelige opplevelsen av KinoKammers format begynner.

Britiske Vicki Bennett er en pionér innen audiovisuell collage. Under kunstnernavnet People Like Us sampler hun originale opptak fra musikk, film og radio og skaper nye kollasjer med et mørkt men vittig blikk på populærkulturen.

Lasse Marhaug: For My Abandoned Left Eye (2021)

Lasse Marhaug beskriver verket som en 'post-kapitalistisk-science-fiction-støyfilm' – en til nå urealisert sjanger. Filmens dystopiske grunnhistorie blir aldri tydelig forklart, men representeres gjennom utstrakt bruk av symbolikk og kontraster. Marhaug bruker et abstrakt billedspråk og et lydspor med like mye lyddesign som musikk. Inspirert av forfatterne Bing & Bringsværd anes en mer agiterende utgave av Norges ukronede støy-konge, som også vrir og vrenger på science-fiction-formatet for å speile og kritisere samtiden.

Lasse Marhaug har siden 90-tallet vært en aktiv figur i den norske scenen for støy og elektronisk musikk. Han har komponert musikk for film, installasjoner, video og dans, og debuterte i 2019 som regissør med kortfilmen Something Must Happen.

KinoKammer er en videreføring av RML (Recombinant Media Labs’) CineChamber, et prosjekt utviklet av San Fransisco-baserte Recombinant Media Labs og kurator Naut Humon.

Informasjon

Billetten til KinoKammer er en dobbellbillett – de to videoverkene vises etter hverandre med en pause mellom.

OBS: Filmvisningen er en 360-graders presentasjon og kan føre til desorientering.

Total varighet: 130 minutter inkl. 30 minutters pause.

Gone, Gone Beyond:
Språk: Engelsk.
Anbefalt aldersgrense: Folk under 14 år bør ha følge med en voksen.

For My Abandoned Left Eye:
OBS: Enkelte deler av For My Abandoned Left Eye benytter seg av hyppige endringer i bildet, og egner seg ikke for de som er sensitive for det.
Varighet: 30 minutter.
Anbefalt aldersgrense: Folk under 14 år bør ha følge med en voksen.

Ettersnakk 16. oktober 14.30, Foajé
Etter filmvisningene lørdag blir det samtale med kunsnterne.
Vicki Bennett og Lasse Marhaug deler sine erfaringer med utviklingen av sine verk, i samtale med kunstnerisk leder i nyMusikk, Bjørnar Habbestad.

I samarbeid med nyMusikk .

Tre spørsmål til People Like Us
Tre spørsmål til Lasse Marhaug
  • Varighet 130 minutter