Kamp Jezus

2.–4. september 2009

Wunderbaum befinner seg på den store scenen, sammen med reli-rockebandet The GodSquad og et lokalt kor ”En sterk og tankevekkende forestilling” (Bergens Tidende) ”På «Kamp Jezus» leter fem forvirrede sjeler etter meningen med livet. Letingen er hysterisk morsom...Teksten er utrolig vittig, naiv og undrende og skuespillerne gjør alle fantastiske prestasjoner. På humoristisk vis er «Kamp Jezus» innom flere viktige spørsmål og utøver sivilisasjonskritikk på høyt nivå, men unngår å bli belærende...«Kamp Jezus» er en hysterisk morsom forestilling” (Bergens Avisa)

«Noen ganger føles det bra å skru av hjernen fullstendig på dørstokken og gå inn gjennom døren med hjertet. Her inne kan du oppleve en masse nabokjærlighet og en sterk tilstedeværelse av noe spirituelt. Det er veldig sterkt, nesten avhengighetsskapende. Det har ingen form, det er kun en følelse. Men det eksisterer virkelig. Og det er våkent. Velkommen til Kamp Jezus.»

Kamp Jezus forteller historien om en generasjon som ikke mangler noe, men som like fullt føler en stor tomhet. Selv sier Wunderbaum at de ønsker å utforske de kristne skikkene, bilder og korsang. «Vi leter etter kraften bak fortellinger som Jesu lidelseshistorie og om Jesus som omfavner den utviste borgeren Zacheyus». På scenen og på lerretet synliggjør skuespillerne sin vilje til å tro. De ber og synger i kor mens de spiller ut et pasjonsspill i et forsøk på å nå nye høyder som igjen kan lede til uventet ekstase.

Wunderbaum har tidligere satt opp forestillingene sine på så ulike steder som eksempelvis et kjøpesenter, et religiøst senter og i et militærtelt. For første gang har kompaniet laget en produksjon for en teaterscene. Scenen omgjøres til et rom for bønn, som inkluderer alt fra alter til gospel-rockeband. Inspirasjonen har de hentet fra dokumentarer, filmer, bøker og pasjonsspill i tillegg til å ha snakket med prester, religionshistorikere og -sosiologer. Improvisasjon, egne tekster og live musikk danner grunnlaget for Kamp Jezus.

«Kamp Jezus er et stort skritt i historien om Wunderbaum. Interaksjonen mellom teater og konsert er veldig naturlig og stemmer med strukturen til det siste måltid. Det eneste som mangler er misjonen bak. Dette er bevisst overlatt til publikum av et overbevisende Wunderbaum.» De Morgen

Skuespillere: Matijs Jansen, Maartje Remmers, Wine Dierickx, Walter Bart, Charlotte Vandermeersch / Marleen Scholten. Musikk: William Bakker . Band: The GodSquad (William Bakker, Jens Bouttery, Maarten van Otterdijk, Matijs Jansen). Design og lys:Maarten van Otterdijk. Dramaturgi: Jeroen Versteele. Produksjon: NTGent and Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg). Kor: Koret Oslo Ø.

  • Varighet 90 minutter