Alessandro Sciarroni (IT)
JOSEPH_kids

21.–22. april 2018

Tidligere visninger

17.00, Store scene

14.00, Store scene

Hvem er denne Joseph som er helt alene på scenen med en bærbar datamaskin? Mens han leker og kjemper med sitt eget skjermbilde, konfronteres han med sin egen fantasi og tar publikum med seg på en reise full av overraskelser. Med utseendet til en høyteknologisk western-film passer denne soloen for et ungt publikum, født i den digitale tidsalderen.

I Joseph_kids opplever vi en slags duell mellom utøveren på scenen og skjermbildet hans. Ved å bruke sin egen kropp som et grafisk rom, blir bildet deformert, doblet og dekonstruert. Noen ganger tar det over kontrollen og skaper burleske situasjoner. Josephs reise utvikler seg fra det strenge og seriøse til det poetiske og uventete. Full av fantasi og lekenhet fortolker forestillingen digitale verktøy som en kreativ kilde hvor en kan finne opp andre typer liv, kropp og form, og åpne opp for nye historier.

Joseph_kids er fortsettelsen av Joseph, Alessandro Sciarronis suksessfulle solo-arbeid som ble laget i 2011 og presentert i ti forskjellige europeiske land på mindre enn to år. Ved å tenke den samme forestillingen på nytt for et ungt publikum, engasjerer Sciarroni seg nok en gang med sine refleksjoner om mekanismene til den sceniske skapelsen.

Utdannet som visuell kunstner og aktiv som scenekunstner siden 2007, har Alessandro Sciarroni konstruert spennende prosjekter på grensen mellom dans, performance, visuell kunst og rituell antropologi. Han bruker kroppen som et uttrykksmiddel, analytisk verktøy og testmiljø, alt på samme tid.

For barn og voksne. Passer for barn fra 3 til 10 år

  • Varighet 30 minutter