Jordjenta

20.–22. september 2013

Alt skal rotna. Alt skal – ja, forsvinna. Det er noko grunnleggande ufriskt ved ikkje å godta dette

Maria Tryti Vennerøds scenedikt «Jordjenta» handler om lengselen etter det håndgripelige, noe jordfast. Forestillingen er inspirert av Tryti Vennerøds tekst og iscenesettes av Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdel. De lurer på hva de har til felles med menneskene i Vennerøds scenedikt. Hemmelige rom og nattsider i menneskesinnet er kanskje like normalt som døden.

Hald deg fast,

No kjem eg til deg

Eg vil landa så mjukt i det harde

No kjem eg

Gjer deg klar

Wigdel er danser i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og driver kompaniene The Line med Kristina Søetorp og Haagenschmagen med Janne-Camilla Lyster. Helgebostad er utdannet koreograf og har jobbet som danser for Ingri Fiksdal. Berstad er koreograf og har laget forestillingen «Ikkje Sant» med komponist Julian Skar. Helgebostad og Berstad er også en del av gruppen Koreografistudentene sammen med Eivind Seljeseth.

Konsept/ Koreografi/ Utøvere: Kristin Helgebostad, Ida Wigdel og Ingeleiv Berstad. Lysdesign: Chrisander Brun. Scenografi: Silje Linge Haaland. Dramaturg: Huy Le Vo. Lyddesign: Siri Schippers Skaar. Scenedikt: Maria Tryti Vennerød. Støttet av: Norsk kulturråd, FFUK og Fond for Lyd og Bilde.