R.B. Jérôme Bel
Jérôme Bel (1995)

25.–26. april 2019

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

Oslo-debut med et signaturverk og en biografisk film laget av en ikonisk kunstner og koreograf som hadde en avgjørende innflytelse på konseptet om dans på midten av 90-tallet.

Dette signaturverket stripper dansen helt ned til essensen. En mann- og en kvinnekropp, en lyspære og en ikonisk melodi. Bels fokus på kroppens bevegelser rører ved noe mer intimt: menneskekroppen som primært danse-instrument.

Radikal i sin enkelhet satte denne forestillingen i gang en opphetet debatt om hva som er dans når den hadde premiere i 1995. I dag regnes forestillingen som ikonisk og endelig kan du oppleve dette verket i Oslo denne våren.

«I 1995 la Jérôme Bel sitt eget navn til forestillingen Jérôme Bel, et radikalt og avdempet verk som bringer kunstneren nærmere kjennetegnene i sitt arbeide, og dansens muligheter: belysning, musikk og kropp. Atten år senere gjelder den samme observasjonen: «En kropp kan ikke overses.» Med dette som «gitt» utgangspunkt, søkte Jerome Bel å finne ut mer. For å få kroppen til å danse, kartlegger han den: hva er dens datoer, hva er dens mål, hva er de karakteristiske ved den som den orienterer etter? Og på hvilket stadium kan språket ta hjem sin bokstavelige eksistens? Med en økonomi av midler som er redusert til hva språket sier, leverer han en dekonstruksjon av teatral representasjon som ikke har mistet sin livskraftige virkning.» Gilles Amalvi, June 2014

+ Film: R.B. Jérôme Bel: Véronique Doisneau. 25.-26. april / 20.30 / Lille scene. Gratis inngang hvis du har billett til Jérôme Bel (1995). Les mer

  • Extra credits Jérôme Bel (Paris)
  • Varighet 55 minutter