Ingen har bedt om dette

30. januar–2. februar 2014

“Vi har jo frusit fast! Självklart har vi det. Varför tänkte jag inte på det.”

Noen impulser kan være vanskelige å forholde seg til. Derfor ventileres de ut på mer sosialt akseptable måter, eller man manipulerer sannheten for å få virkeligheten til å passe ens egne tanker og handlinger. Det er fort gjort å lage seg en opplevelse av situasjonen som tilfredsstiller behovene man har. I forestillingen «Ingen har bedt om dette» blir tilstander og situasjoner forsøkt sirklet inn og navngitt, men strømmer ofte i neste øyeblikk over i det ukjente.

Kompaniet Haagenschmagen drives av Ida Wigdel og Janne-Camilla Lyster. Ida Wigdel har jobbet som danser for blant andre Ingun Bjørnsgaard og Ina Christel Johannsen og driver kompaniene The Line sammen med Kristina Søetorp, og Berstad/Helgesbostad/Wigdel. Hun har også jobbet som koreograf ved flere ulike teatre i Norge. Janne-Camilla Lyster er danser, forfatter og koreograf. Hun har jobbet med blant andre Eva-Cecilie Richardsen og Deborah Hay, i tillegg til å lage egne forestillinger. Hun har utgitt flere diktsamlinger, senest «Vi forlot den stille skogen».

«Ingen har bedt om dette» er Haagenschmagens tredje forestilling. «Quite Right» hadde premiere på Black Box Teater i 2011 og ble nominert til kritikerprisen i dans.

Koreografi: Ida Wigdel og Janne-Camilla Lyster. Medskapende utøvere: Terje Tjøme Mossige, Erik Rulin og Stian Danielsen. Komponist: Øyvind Osmo Eriksen. Scenografi og kostyme: Thale Kvam Olsen. Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere. Pressefoto: Julie Pike/ Pudder Agency. Co-produksjon: Black Box Teater.