Ikaros faller/​learning to fly

3.–7. mars 2010

En forestilling om å fly, falle og drømme (og ikke nødvendigvis i den rekkefølgen)Wilhelm Andersen står på toppen av et høyt hus og er klar til å hoppe. Anette reiser med lesestolen sin opp gjennom skyene for å møte sine drømmer. Og Knut Wülf kan i løpet av en time vise deg veien til et luftigere og bedre liv. Er du klar for å fly?

En litt bakvendt lesning av myten om Ikaros har ført Isenkramteatret til et passivt-agressivt oppgjør med vår moderne coaching-kultur hvor vi alle skal forbedres og forandres. Hele livet kan pusses og finslipes og drømmen om det som skal bli perfekt er det som driver oss.

Drømmen om å fly har fulgt mennesket som en masete skygge siden vi fikk øye på den første fuglen. Kan vi nå høyere hvis vi bare har den rette innstillingen? Og i så fall – er det noe poeng?

Med en merkelig og komisk collage viser Isenkramteatret biter og fragmenter av tre historier. Tre fortellinger som blir til poetiske og pussige bilder, øyeblikk og situasjoner.

Alle i publikum er med i trekningen om 1000,- hver kveld! (Kult, ikke sant?)

Dette er Isenkramteatrets første forestilling for et voksent publikum. De reiser ellers mye både i Norge og i utlandet med sin improviserte forestilling for barn «Lekene slår tilbake!».

Regi: Isenkramteatret og Kjell Moberg. Etter en idé av Nils Petter Mørland. Skuespillere: Mats Eldøen, Marte Mørland og Nils Petter Mørland. Lysdesign: Ingeborg S.Olerud. Scenografi, kostymer og illustrasjon: Monica Nestvold. Komponist og lyddesign: Gaute Tønder.

Kostymer: Cathrine Schermann. Co-produsent: Black Box Teater. Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende kunstnere og SPENN.no