I Apologize

26.–27. februar 2011

Gisèle Vienne utforsker voldsmentaliteten i mennesket med pedofili, dødslengsel, seksuelle avvik og mord som underliggende temaer. Den franske dukkemakeren iscenesetter rollespill mellom dukker og mennesker der forbudte fantasier står i sentrum. Under ligger usikkerheten rundt hva som er virkelig og hva som er fantasi.

På en scene full av trekister og døde dukker rekonstruerer en ung mann ulike versjoner av et ulykkesforløp. Den urovekkende stemningen forsterkes av Peter Rehbergs musikk og tekstutdrag lest av den amerikanske kultforfatteren Dennis Cooper, som har skrevet dikt og monologer spesielt til forestillingen. Flere aktører inntar scenen og det er vanskelig å vite om de er marionetter eller virkelige mennesker. «I Apologize» er en fortelling om forvrengt kjærlighet og mørke drifter.

I en dyster og vakker regi åpnes en urovekkende verden av seksuelle fantasier. Tekst, musikk, dukker og koreografi lager bilder til gråsonene mellom virkelighet og fantasi, og utgjør grunnlaget for «I Apologize».

«I Apologize» er et av mange samarbeid Gisèle Vienne har produsert sammen med Dennis Cooper. Gisèle Vienne er opptatt av å utforske grensene mellom fantasi og virkelighet, noe som kan være med på å påvirke virkelighetsoppfatningen vår. Mange vil nok huske den skremmende «JERK» som gikk for utsolgte hus på Black Box Teater høsten 2010, også denne i samarbeid med Dennis Cooper. Som i «JERK» finner vi også denne gangen franske Johnatan Capdevielle på scenen. Capdevielle er utdannet skuespiller og marionettfører. Den anerkjente komponisten Peter Rehberg er kjent for sine samarbeid med bl.a. Stephen O´Malley og Jim O´Rourke.

Møt Dennis Cooper etter forestilling lørdag 26. februar: Den anerkjente forfatteren leser fra tekstene sine og tar i mot spørsmål fra publikum.

Giséle Vienne hjemmeside


Laget og regissert av: Gisèle Vienne. Tekster og stemme: Dennis Cooper. Livemusikk: Peter Rehberg (original musikk). Lys: Patrick Riou. Sminke: Rebecca Flores. Dukker: Raphaël Rubbens, Dorothéa Vienne-Pollak, Gisèle Vienne. I samarbeid med og fremført av: Jonathan Capdevielle, Anja Röttgerkamp, Anne Mousselet /Jean-Luc Verna. Teknisk manager: Arnaud Lavisse. Administrasjon og booking: Bureau Cassiopée/ Anne-Cécile Sibué, Léonor Baudouin, Alix Sarrade & Rachel Ciora. Produsent: DACM. Co-produksjon: Les Subsistances/ 2004/ Lyon WP-Zimmer/Anvers. Støttet av: Centre Chorégraphique National de Grenoble som del av Accueil Studio 2004, Ministère de la Culture/ Drac Rhône-Alpes, Conseil Régional Rhône-Alpes, Conseil Général de l’Isère, og ske/Autriche. Også støttet av: L’Institut International de la Marionnette og Compagnie des Indes. Gisèle Vienne er residerende kunstner på Le Quartz - Scène nationale de Brest. Turneen i Norge er støttet av Institut Français.