How Beautiful

11.–12. september 2013

«How Beautiful» er en visuell opplevelse som tar utgangspunkt i bildet av en kropp i bevegelse. I begynnelsen er kroppen et foster som langsomt begynner å bevege seg. Til lyden av Jan Garbareks «Beata Viscera» folder en sammenrullet skapning seg sakte ut. Forløpet fremheves av bilder fra den kristne ikonografien, Caravaggio, Michelangelo og Francis Bacon.

«How Beautiful» er også en refleksjon rundt temaet skjønnhet. I det sist foreslåtte bildet kan det imidlertid se ut som om skjønnhetens tid er forbi: Nåtidsmennesket går alene og hans hjerteskjærende klagesang minner oss om hvor forgjeves og håpløs jakten på det vakre kan være.

Med «How Beautiful» gir Benjamin Dukhan oss en forestilling med elementer fra klassisk ballett, den hypnotiske dervisjdansen og pantomime.

Benjamin Dukhan er sanger, danser, skuespiller og modell. Dukhan debuterte som danser og utøver allerede som seksåring. Med sitt frodige skjegg og imponerende fysikk har han vakt oppsikt på catwalken som modell for kjente designere som Jean Paul Gaultier. Han har studert klassisk dans, jobbet som klovn og danset for ulike kompanier. Forestillingen er en del av Skeive Filmer Filmfestival 2013.

Kjøp/reserver billetter til begge forestillinger her

Av og med: Benjamin Dukhan. Lys: Frédéric Spilbauer. Foto: Emmanuel Sarnin.

  • Varighet 45 minutter