Dries Verhoeven
Happiness

23. september–2. oktober 2021

Tidligere visninger

16.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

12.00, Sofienbergparken

12.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

16.00, Sofienbergparken

12.00, Sofienbergparken
Absolutely fascinating… humans become mechanical and the mechanical becomes human.

Møt en menneskelig robot som dealer medisiner fra en liten butikk i Sofienbergparken!

Med kunstinstallasjonen Happiness utforsker teaterskaper og billedkunstner Dries Verhoeven en verden av kunstig lykke – en lykke som i økende grad er tilgjengelig for oss i form av narkotika, smertestillende og antidepressiva.

En liten betongbygning er plassert i byrommet. Den ser ut som en krysning mellom et offentlig toalett og et apotek. Denne illegale butikken er bemannet av en humanoid, en menneskelig robot. Hun snakker til oss ​​om forskjellige medisiner, smertestillende og antidepressiva vi kan bruke til å påvirke vår følelsesmessige virkelighet ved å justere serotonin- og dopaminnivået i hjernen vår. Ved å kombinere robotikk og narkotika utforsker Happiness den sonen der det menneskelige og det kunstige smelter sammen, der vi – godt hjulpet av syntetiske stoffer – kan bli re-humane eller transhumane. Eller unnslippe vår menneskelige tilstand helt, for en stund.

If the doctor gives it to you, it’s fine. But if it comes from the dealer it's rubbish – that's what we think, but there’s more to it than that.

I arbeidene sine trekker Verhoeven frem aspekter av den vanlige sosiale virkeligheten vi lever i. Med gester som på radikalt vis påvirker folks ordnede hverdag, håper han å så tvil om systemene som på nesten usynlig vis påvirker tankene og handlingene våre. Verhoeven besøkte Black Box teater i 2018 med verket Fare Thee Well! der han monterte kikkerter i toppetasjen på Radisson Blu Plaza Hotel.

Dries Verhoeven er teaterskaper og billedkunstner. Han lager installasjoner, forestillinger og kunsthendelser i museer, teatre og i byens offentlige rom.

Mandag - fredag 16.00-20.00
Lørdag - søndag 12.00-18.00
Sofienbergparken
Gratis