Halory Goerger & Antoine Defoort (FR)
Germinal

10.–12. september 2014

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

“Å fortelle en kompleks og intelligent historie på bare en time, mens man lar publikum le seg i hjel, er mer enn ekstraordinært. Ikke gå glipp av det.”
De Morgen

I «Germinal» møter vi fire individer som skaper sin egen verden helt fra bunnen av. De ser den tomme scenen som et fruktbart sted der absolutt alt kan utvikles. Underveis støter de på grunnleggende problemstillinger som er like absurde som de er tanke- og lattervekkende. Disse individene er jo egentlig verken mennesker eller skuespillere før de oppdager at de kan tenke. Ved å formidle tankene sine til hverandre oppdager de at de kan kommunisere og sammen danner de et mikrosamfunn. I «Germinal» gjenoppfinnes hjulet på nytt, samtidig som det settes spørsmålstegn ved nesten alt fra fysikkens lover til grunnlaget for sosial interaksjon. Forestillingen er en lattervekkende eksplosjon av rare innfall og imponerende overraskelser.

Den franske kunstnerduoen Antoine Defoort og Halory Goerger kombinerer visuell kunst og performance, informasjonsvitenskap, humaniora og samfunnsfag i sine arbeider. I løpet av de siste årene har de høstet stor anerkjennelse for sine produksjoner og i 2013 ble «Germinal» vist på den prestisjetunge Avignon-festivalen.

  • Extra credits Idé og regi:
 Halory Goerger & Antoine Defoort. mons/CECN/technocITé, Alkantara festival, le TnBA-Théâtre National de Bordeaux en Aquitaine, Théâtre de la Manufacture – Centre Dramatique National Nancy Lorraine, NXTSTP (European Union Cultural Program), Festival Baltoscandal, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Rotterdamse Schouwburg, le CENTQUATRE og FTA