LATERNA
Festival: Hidden Connections – Visible Ecologies

21.–25. juni 2022

LATERNA inviterer til festival med samtaler, verksted og performance! Her skal vi tenke sammen, revurdere gamle sannheter, sanse og dele ideer om nye måter å sameksistere og forstå verden på. Velkommen til fem dager med refleksjon, lytting og undring mot en ny fremtid.

Festivalen Hidden Connections – Visible Ecologies er kuratert av LATERNA, og er inspirert av både nye og urgamle forståelser om liv og materie. Festivalen blir et sted hvor vi kan dyrke det kollektive og undersøke utfordringer og omstillinger som tiden vår roper på.

Kan vi i fremtiden inngå i helt andre relasjoner i en mer-enn-menneskelig verden?

Hver dag vil ha et hovedtema under den samme paraplyen. En rekke kunstnere og bidragsytere deltar, blant andre som Julia Adzuki, Dohee Lee, Iris Müller Westermann, Robert Steijn, Lisa Jeannin, Keith Hennessy, Liv Kristin Holmberg, Margrethe Pettersen, Ivana Müller, Sara Rõnnbäck, Daniel Slåttnes og Lilach Livne.

LATERNA er Inger-Reidun Olsen og Marianne Skjeldal. Begge er koreografer, danse- og performancekunstnere. De jobber i ulike formater innen performancekunst som involverer kropper i dialog med sted, historie, materialer og lyd.