evaporated landscapes

13.–14. mars 2014

Forestillingen «evaporated landscapes» er som en kunstig verden der det konstrueres landskap av lys, lyd, bobler og skum.

Noen av landskapene drar vi kjensel på fra vår egen natur, mens andre er ukjente og mer futuristiske. Felles for dem er at de gir oss en følelse av fred. Landskapene i «evaporated landscapes» er fascinerende og overraskende akkurat som vår egen natur er det. I Mette Ingvartsens arbeider fjernes koreografien fra sin normale kontekst. Forestillingen blir til i forholdet mellom de flyktige elementene som på magisk vis flyter rundt og oppløser seg i rommet.

Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser. Hun har studert i Amsterdam og Brussel, og ble uteksaminert fra P.A.R.T.S. i 2004. Hun er opptatt av kinestetikk, persepsjon, affeksjon og følelser, og har de siste årene arbeidet med koreografi i utvidet forstand. Mette Ingvartsen er «artist in residence» ved Kaaitheater i Brussel frem til 2016.

Mette Ingvartsten viser også forestillingen «The Artificial Nature Project» under årets festival. Forestillingen vises på Dansens Hus. Les mer

Har du kjøpt billett til evaporated landscapes på Black Box Teater eller The Artificial Nature Project på Dansens Hus? Ved fremvisning av kjøpt billett til den ene av Mette Ingvartsens forestillinger får du en hyggelig rabatt på den andre. Rabatten gis kun direkte i billettluka på det stedet forestillingen vises. Velkommen!

Konsept: Mette Ingvartsen. Lysdesign: Minna Tiikkainen. Lyddesign: Gerald Kurdian. Produksjonsledelse: Kerstin Schroth. Produksjon: Mette Ingvartsen/ Great Investment. Co-produksjon: Kaaitheater, steirischer herbst festival, Festival Baltoscandal, PACT Zollverein, Hebbel am Ufer. Støttet av: Haupstadtkulturfonds og Kunstrådet (Danmark). Research støttet av: Tanzquartier, Siemens Arts Program og LE CENTQUARTRE.

  • Varighet 30 minutter