Waiting for the Sun
En hel natt på Black Box teater /​ A night at Black Box teater

3. november 2017

Waiting for the Sun er en hendelse som starter på kvelden og varer gjennom hele natten.

Her utforskes lydlandskap og stemmer gjennom en konstellasjon av engasjerende og drømmeaktige arbeider. Kvelden er satt sammen av forestillinger, radioprogrammer, lydinstallasjoner, samtaler, opplesninger og filmer.

Vanligvis setter vi opp enkeltforestillinger, men vi ønsker også å utforske andre formater. Gjennom 12 timer vil Waiting for the Sun samle kunstnere som arbeider innen ulike felt, sammen på et sted. Intensjonen er å skape rom for erfaringer, møter, mulige resonanser og forstyrrelser.

Waiting for the Sun er en invitasjon til øyeblikk og rom der tiden oppheves. Det er et rom der estetiske erfaringer og teoretisk innhold kan kombineres, hvor vi er mer tilgjengelig for det vi hører, hvor tilbaketrekking av fremtredende bilder gir en annen følelse av bevissthet og følsomhet.
Det er en invitasjon til å tre inn i ukjente landskap og kjenne at tiden mykt opphører. Kanskje vil det åpne opp for bestemte tilstander av oppmerksomhet og oppfatning. Og kanskje vil det tillate spesifikke fantasirom, for å lage bilder, for å være sammen med seg selv sammen med andre.

Waiting for the Sun er en reise inn i det ustabiles skjønnhet.

Waiting for the Sun med: Harald Fetveit (NO), Raimundas Malašauskas (LT/BE) & Marcos Lutyens (USA), Charlotte Szász (DE), Klara Lewis (SE) og Nik Void (UK), Tormod Carlsen (NO), Pedro Gómez-Egaña (NO/DK), Marianne Skjeldal (NO), Mårten Spångberg (SE). Filmer av David Larcher (UK) og Michael Snow (CA).

Marcos Lutyens (USA) and Raimundas Malašauskas (LT/BE): Hypnotic Show – The Chocolate Factory :

http://www.blackbox.no/wp-content/uploads/2017/11/pasaka-wait-of-chocolate-2-1.mp3

Foto Hypnotic Show: Jens Ulrich Koch. Foto Sonic Dances: David Relan.
Takk til Greg Pope for film programmet. Takk til Mårten Spångberg, Harald Fetveit og Tormod Carlsen for bidrag til programmet og input. Stor takk til dem alle for inspirerende samtaler.