Bruce /​ Uhre /​ Bergsli (NO)
e-Harmoni 2.0

16. september 2016

Tidligere visninger

19.00, Store scene

Oslo kulturnatt på Black Box teater

Veronica Molin Bruce, Jennie Victoria Bergsli og Oda Uhre Aasheim er en ung konstellasjon med bakgrunn i utøvende visuell kunst, koreografi og dansekunst. e-Harmoni er deres første prosjekt. Kunstnerne ønsker å oppløse forestillingen som et definert objekt og heller la den utfolde seg over tid som en del av en pågående erfaringshorisont. Prosjektet utvikles i samarbeid med designduo Karoline Bakken Lund og Pål Luis Sanchez som blant annet står bak kunstkonseptet MAX FACE og DJ Eirik Zeiner.

Veronica Molin Bruce deler noen tanker om arbeidet på vegne av konstellasjonen.

“Vi har fjernet oss fra higen etter å nå et sted. Vi møtes i prosessen og er interesserte i det som oppstår gjennom å være sammen. Denne holdningen overfører vi til vårt møte med publikum.

Vi arbeider i lange strekk for å utfordre hvordan publikum disponerer sin oppmerksomhet, og stiller på denne måten spørsmål ved hva som gis verdi. Kildematerialet vårt kommer fra både kunst og populærkultur. Selv om kildene våre gjerne kan være synlige, som en hyllest, «framfører» vi dem ikke. Vi arbeider forbi materialets mest umiddelbare kjennetegn. Vi ønsker å la arbeidet stille kravene. Vi skreller vekk lag og går i dybden, forbi det som er behagelig, forbi det punktet hvor en vanligvis blir lei og stopper opp. Materialet bearbeides og blir kroppsliggjort gjennom våre egenarter som utøvere. Da oppstår det noe nytt.

Vi fungerer som en helhetlig enhet og er avhengige av hverandre, i stedet for å være tre utøvere som gjør det samme. Alle elementer i rommet som lys, lyd, scenografi og publikum er utøvere i samme helhet.”

En del av Oslo kulturnatt 2016. Gratis inngang.

e-Harmoni 2.0 vil foregå i tidsrommet 19 til 22 som et møte mellom en sosial happening og performance der publikum kan komme og gå som de vil. Festen fortsetter etter kl 22.00. NB! Dørene åpner kl 18.45.

* Premiere

  • Varighet 180 minutter