Det Eviga Leendet

31. mai–3. juni 2012

Heddaprisen årets forestilling 2011. "En usedvanlig sjarmerende forestilling" Aftenposten.

"En gjennomført produksjon der gruppen bruker ulike velkjente teateruttrykk til å gå nye veier, og skape en meningsfylt, vittig metafysisk fabel" Klassekampen.

"De formidler stykket med varhet for de nyanser av følelser som teksten maner fram i oss" Scenekunst.no

«Kanske finns annat en vi, kanske finns annat en att leva. Men därom vet jag ingenting. Det är inte jag.»


I 1920 skrev den svenske nobelprisvinneren Pär Lagerkvist kultklassikeren «Det eviga leendet» som handler om en stor gruppe døde mennesker som sitter et sted i mørket. Hvor vet de ikke, kanskje ingen steds, de sitter og prater for å få evigheten til å gå. Etter hvert som tusenvis av år går blir de rastløse og lurer på hva som er meningen med alt sammen. En uro sprer seg over den enorme forsamlingen av døde, og til slutt reiser de seg opp, fast bestemte på å søke Gud for å få et svar.

Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater de siste årene, sist med kritikerroste «Build Me A Mountain!» høsten 2011. «Det Eviga Leendet» hadde premiere på Black Box Teater november 2010, og vant Heddaprisen for årets forestilling 2011. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra både presse og publikum.

På scenen: Saila Hyttinen, Anders Mossling, Håkon Mathias Vassvik og Solveig Laland Mohn m.fl. Lyd: Per Platou. Scenografi: Signe Becker. Lys: Tilo Hahn. Regi: Fredrik Hannestad. Tekst: Pär Lagerkvist. Dramaturgisk input: Anders Paulin. Støttet av: Norsk kulturråd. Co-produksjon: Black Box Teater.