Dealing With Helen av Finn Iunker

19.–20. september 2009

Etter flere års beleiring av Troja blir det klart for grekerne at årsaken til krigen, den bortførte Helena, ikke befinner seg i Troja, men i Egypt. Grunnlaget for krigen er med ett fullstendig borte, og med sitt tragikomiske og satiriske stykke tar Finn Iunker oss med på en underholdende reise inn i krigens forskrudde verden.

«Med enkle virkemidler og masse humor er «Dealing With Helen» en både interessant og underholdende forestilling» (Dagsavisen)

«Gjennom lek og humor trer et alvorlig budskap fram» (Nrk P2 Scenerom)

«Meningsfylt og aktuell Helena-fabel» (Idalou.no)

«Skranglete krigssatire» (Klassekampen)

«Sabla godt teater» (Morgenbladet)

Verk Produksjoner er kjent for sin episke og vaudevilleaktige spillestil med satiriske og politiske undertoner. Ibsenpris vinner Finn Iunker er en av Norges mest spilte dramatikere i utlandet, men det er først med Verk Produksjoner at vi virkelig er blitt introdusert for ham i sceneversjon her hjemme.

Regi: Fredrik Hannestad. Skuespillere: Saila Hyttinen, Anders Mossling, Håkon Vassvik, Joao Pamplona, Mona Synnøve Solhaug, Nils Petter Mørland og Per Platou. Lyd/musikk: Per Platou og Fredrik Hannestad. Scenografi: Signe Becker. Lysdesign: Tilo Hahn. Orginaltekst: Finn Iunker. Dramaturg: Kristian Seltun. Støttet av: Norsk kulturråd og Fond for lyd og bilde. Co-produksjon Black Box Teater.