Balkis Moutashar
De Tête en Cape

19.–20. november 2022

Tidligere visninger

14.00, Lille scene

14.00, Lille scene

Balkis Moutashar tar et ungt publikum med inn i barndommens fantasiverden, hvor det handler om å kle seg ut! I et hvitt rom har to dansere det gøy med å forvandle seg ut til figurer vi kjenner igjen, men som kanskje virker litt merkelige og ikke helt slik du pleier å se dem.

De to danserne leker seg med forvandling i en fortryllende og skiftende duett mens de pynter seg med flotte ting eventyrfigurer har på seg. Riddere, merkelige fugler, prinsesser, superhelter og til og med en steinbit dukker opp på scenen: Arketypiske karakterer fra overdådige og fantastiske fortellinger som har fylt fantasien vår i århundrer. Men denne gangen sklir de litt over i hverandre og skaper nye figurer. Noen ganger ser du en prinsesse med froskehode, andre ganger en superhelt med bjørnelabber.

Skillet mellom dyr, menneske, mann, kvinne, virkelighet og fantasi er ikke helt klart, og figurene på scenen utvikler seg, endrer form til hybride karakterer som vrenger seg fri fra en bestemt versjon av seg selv. Alt er mulig!

Danser og koreograf Balkis Moutashar er utdannet innenfor både filosofi og samtidsdans. I 2009 etablerte hun Company Balkis Moutashar som nå gjester Black Box teater for første gang.

For barn (6+) og voksne