Gisèle Vienne
L’Étang

26.–27. oktober 2021

19.30, Nationaltheatret

19.30, Nationaltheatret
Syrete utforsking av familietabuer

L'Étang (Dammen) er en bearbeidelse av en novelle av den sveitsiske forfatteren Robert Walser. Historien utfolder seg som en intrikat fortelling om en ung gutt og hans desperate kjærlighet overfor moren. Teksten var opprinnelig en privat tekst som den unge forfatteren selv hadde gitt søsteren sin, og var dermed aldri ment for scenen. Beretningen handler om en gutt som på randen av desperasjon later til å drukne seg for å teste morens kjærlighet.

Hva er de virkelige problemene her? Hva utspiller seg mellom linjene og på scenen?

Disse spørsmålene har lenge vært kjernen i Gisèle Viennes arbeider. Forestillingen undersøker teatrets og familielivets konvensjoner, og reiser spørsmålet om virkelighetsforståelse og sosiale normer.

L'Étang spilles av Ruth Vega Fernandez, en spansk-svensk skuespiller som har arbeidet med TG Stan, Tiago Rodrigues og Dramaten i Stockholm, og av franske Adéle Haenel som har spilt i filmer som 120 slag i minuttet fra 2017 og Portrett av en kvinne i flammer fra 2019.

Gisèle Vienne er en fransk-østerriksk koreograf, dukkefører, skuespiller og regissør. Arbeidet hennes har blitt presentert i Norge ved flere anledninger, I Apologize ved Black Box teater i 2011, This is How You Will Disappear ved Nationaltheatret i 2011, senere på Dansens Hus med Crowd i 2017 og sist Jerk på Black Box teater (2019). Med sine urovekkende og visuelle verdener som kombinerer det vakre og bisarre, har hun utviklet et særegent og unikt teaterspråk.

Basert på originalnovellen Der Teich (Dammen) av Robert Walser.

Ettersnakk 27. oktober, Nationaltheatret
Etter forestilligen L'Étang blir det ettersnakk med Gisèle Vienne, Adèle Haenel og Ruth Vega Fernandez

It may sound too bleak for audiences after a tough year, yet as I emerged from the Vidy theater, my mind was as stimulated as it’s been in months. For 90 minutes, artists claimed my full attention, and repaid it in spades. I’m ready for more.

Billetter til Giséle Vienne og forestillingen L'Étang 26.–27. oktober 2021 kjøpes via Nationaltheatret der deres billettpriser og rabatter gjelder.

Billetter finner du her

Forestillingene i Oslo presenteres med støtte fra Institut Français de Norvège.

I samarbeid med Nationaltheatret .

  • Varighet 85 minutter