Tiago Rodrigues (PT)
By Heart

24.–25. januar 2018

Tidligere visninger

19.00, Store scene

19.00, Store scene

“A beautiful experience about memory.” Le Monde

“What can be more beautiful at the theatre than to hear the love of words?” INFERNO -Magazine Arts & Scènes contemporaines

Da bestemoren til Tiago Rodrigues var i ferd med å bli blind, ba hun barnebarnet sitt om å velge en bok til henne som hun kunne lære seg utenat. Denne forestillingen inviterer publikum til å reflektere over hva det betyr å lære seg en tekst utenat eller ”by heart” som det heter på engelsk og viktigheten av å dele en opplevelse med andre. Hver kveld inviterer Tiago Rodrigues ti publikummere til å bli med på scenen og engasjere seg i den spesielle opplevelsen det er å lære seg en tekst og dele den med andre. Etter hvert som de lærer teksten flettes teater, fiksjon og virkelighet sammen og det oppstår uvanlige forbindelser mellom nobelprisvinneren Boris Pasternak, en kokk fra Nord-Portugal og Wim Kayzers TV-program Van de schoonheid en de troost.

By Heart er en forestilling om viktigheten av formidling mellom generasjoner og av den usynlige overføringen av ord og ideer som kun er mulig ved å memorere en tekst. Den handler om teatret som et sted der alt som ikke oppgis i meter, euro eller bytes kan formidles videre. Og om forbudte skrifter som alltid finnes i hodene og hjertene våre, selv i de mest barbariske tider. Som George Steiner sa i Van de schoonheid en de troost: «Når ti mennesker lærer seg et dikt utenat er det ingen, hverken KGB, CIA eller Gestapo som kan gjøre noe med det. Diktet vil overleve.»