Brødmannens memoarer

12.–15. april 2011

Fillete notater. De meksikanske alpene. Fuktige sokker. Kloakk. Rotter. Alligatorer i New York. En tonedøv ukrainer. En uhygiensk kloakkmester. En krokodillemann. En livsfarlig baker. En bokfører med uavklart forhold til egen seksualitet. En datter med kronisk forkjølelse. En matrone fylt av 196kg rå kjærlighet. Og et tonn problemer og uante mengder hvetemel.

«Brødmannens Memoarer» er et samarbeidsprosjekt mellom skuespilleren Håkon Mathias Vassvik, kunstneren Bjørn Erik Haugen og forfatteren Johan Harstad. Det er et omfattende verk som har vokst fram gjennom flere år med skriving, workshops, prøveforestillinger og en intens jakt på nok mel, fungerende 3D-utstyr og de helt riktige pakistanske dressene. Blant annet. Bakgrunnen for samarbeidet var en håndfull korte tekster simpelthen kalt «Brødmannens Memoarer» som Harstad skrev i løpet av en kald vinterdag i 2003. Med utgangspunkt i disse ønsket trioen å undersøke hvilke muligheter som lå i et samarbeid mellom tre forskjellige kunstuttrykk, og fra de første korttekstene vokste materien abnormt gjennom årene, både i sideantall og kompleksitet.

«Brødmannens Memoarer» er en teaterproduksjon som utforsker monologen som form, blandet med klassisk dramatikk, visuelt hørespill, lydeffekter og video, ledet av karakterer med en hang til overdreven positiv tenkning, selvbedrag, uavklarte forhold til egen seksualitet, forvrengt virkelighetsbilde, manglende hygiene og et ambivalent forhold til Beckett, Kafka og de andre surmulerne.

Skrevet av: Johan Harstad. Regi: Håkon Mathias Vassvik. Lyd/video: Bjørn Erik Haugen. Scenografi: Signe Becker. Lysdesign: Ingeborg S. Olerud. På scenen: Gisken Armand, Håkon Mathias Vassvik og Kim Atle Hansen. Produsent: Elisabeth Carmen Gmeiner. Produksjonsassistent: Eline Lysen Paulsen

Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Atelier Nord. Co-produksjon: Black Box Teater. Illustrasjoner: LACKTR