Biograph, last year was pretty/​shitty

24.–27. januar 2013

«Biograph, last year was pretty/shitty» mediterer over nostalgien og dens motsetning i teknologi, med bevegelser som er ladet av erindring og minner, og med et forsøk på å slette alt det som har vært og som er blitt innspilt. Det viser seg at gode gamle dager ikke lenger er så gode.


Vi har tapt vår uskyld, og ved å se tilbake prøver vi å huske hva vi mistet på veien. Det er ekte og det er falskt. Jeg er du, og han er henne. Med en interesse for vår tids dokumentasjonstrang, og ønsket om å holde fast på det som var, prøver vi på det umulige, å skape en nostalgi for øyeblikket akkurat her og nå.


1. Time is relative to the observer, and history is bunk. Suck it.

If you are so afraid of repeating things, why do them in the first place. Suck it.

Nostalgia is my terror, and the terrorists are winning. Suck it.

2. Telegram from tomorrow. Stop.

If I rub my naked feet together, I think of her. Stop.

If I put my naked feet from under my cover I think of him. Stop

I sleep in my socks, that way I am protected from my memories. Stop Stop Stop


«Biograph, last year was pretty/shitty» er laget av Iver Findlay og Marit Sandsmark, med Pål Asle Pettersen og Joe Truman i samarbeid og samtale med Young Jean Lee, Ruud van den Akker, Victor Morales, Claudia La Rocco og Jim Dawson. Iver Findlay er teater- og videokunstner, med bakgrunn fra amerikanske teatergrupper som Collapsable Giraffe, Wooster Group og Radiohole, men er nå bosatt i Norge. Marit Sandsmark er en Stavangerbasert koreograf og utøver som sammen med Findlay er initiativtaker til kompaniet Findlay/Sandsmark. Pål Asle Pettersen er musiker og komponist med en lang rekke utgivelser bak seg. Han er medansvarlig for Zang:records, og lager først og fremst abstrakt, elektronisk musikk. Joe Truman er skuespiller, musiker, Klaus Kinski-look-a-like, og har spilt i flere Collapsable Giraffe produksjoner. En lavteknologisk prøveversjon av forestillingen ble vist under Oktoberdans 2012.

Av: Findlay/Sandsmark med Pål Asle Pettersen og Joey Truman. I samtale/samarbeid med Young Jean Lee, Ruud van den Akker, Victor Morales og Claudia La Rocco. Lysdesign: Jean Vincent Kerebel. Kostymedesign i samtale med Thale Kvam Olsen. Co-produksjon: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen. Støttet av: Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune Kulturbyfond, Fond for Utøvende Kunstnere. Residens støtte: Tou Scene, DansiS og Rogaland Teater

  • Varighet 1 minutter