Atlas

23.–26. september 2010

Eva-Cecilie Richardsens nye verk Atlas er en koreografi om menneskets brutale egenart. Brutaliteten i individet og samfunnet undersøkes gjennom elementene handling, språk, lyd og bilde. Brutalitet er en del av urmennesket i oss – en basal egenskap som alle mennesker bærer på. Det brutale kan være både godt og ondt. Det kan være smertefullt. Det kan være vakkert. Det er tidløst. Det kan være utslettende. Det kan føre til kaos. Det kan være frigjørende. Det kan forbinde oss til drømmene.


I Atlas presenteres vi for mennesker som i sin streben etter å kartlegge seg selv og omgivelsene skaper et landskap hvor veien mellom begynnelse og forvitring er kort. Menneskers navigasjonsmønstre gjentas og videreutvikles. Slik kan vi se spor av arkaiske lag i nåtidens mønstre. Tidløse mønstre blander seg med nåtidens. Slik ser vi at individenes navigering i stor grad beveger seg på tvers av tiden.


Eva-Cecilie Richardsen har etablert seg som en av de toneangivende koreografene her til lands. Hun har produsert om lag 30 større danseverk siden 1997, flere av dem i spann med videokunstner HC Gilje og deres kompani Kreutzerkompani (2000-2007). Richardsen har også hatt en rekke bestillingsverk for Carte Blanche (og Festspillene i Bergen), sist våren 2009, i tillegg til å ha vært involvert som koreograf i flere produksjoner for institusjonsteater. I de siste årene har hun selv utviklet scenografi, rom og kostymer som en del av en helhetlig koreografisk tanke.

Koreografi, visuelt konsept og kostymer: Eva-Cecilie Richardsen. Medskapende, dans: Gry Bech-Hanssen, Janne-Camilla Lyster, Sigrid Hirsch Kopperdal og Terje Tjøme Mossige. Scenografi: Eva-Cecilie Richardsen og Gunhild Mathea Olaussen. Dramaturg: Elisabeth Leinslie. . Lyd: Kyrre Bjørkås og Erik Ljunggren. Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud. Produsent: Silja Espolin Johnson. Forestillingsfoto: Tom Sinding LarsenStøttet av: Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere. Co-produksjon: Black Box Teater.