Antigone Jr. - Plus Plus/​Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (+)

21. mars 2014

I amerikansk og engelsk navnetradisjon er en junior (Jr) sønn av en far med samme navn. Med «Antigone Jr» skalerer Trajal Harrell med hensikt ned Sofokles tragedie til første scene som skildrer forholdet mellom Antigone og hennes søster Ismene, og deres tragiske skjebne.

Den New York-baserte koreografen Trajal Harrell er blitt et av samtidsdansens største navn med serien «Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church» som ser for seg et møte mellom tidlig postmoderne dans og stilarten «voguing». Harrell stiller spørsmål om hva som ville ha skjedd hvis noen fra voguingscenen i Harlem hadde møtt de tidlige postmodernistene i Greenwich Village og danset sammen med dem i Judson Church tidlig på sekstitallet. Svaret forsøker han å finne i en serie koreografiske verk i forskjellige størrelser fra XS til XL. Harrells arbeider har blitt vist på festivaler i Paris, Wien, Berlin og Rio de Janeiro for å nevne noen, og i tillegg på en rekke gallerier som MoMA, The New Museum, The Bronx Museum of the Arts og Art Basel - Miami Beach.

Koreograf: Trajal Harrell. Utøvere: Trajal Harrell og Thibault Lac. Dramaturg: Gérard Mayen. Lyddesign: Trajal Harrell. Co-produksjon og residens: Menagerie de Verre, Workspace Brussel og Pact Zollverein. Internasjonal produksjon og distribusjon: Key Performance.