Dries Verhoeven
Happiness

23. september–2. oktober 2021

Absolutely fascinating… humans become mechanical and the mechanical becomes human.

Møt en menneskelig robot som dealer medisiner fra en liten butikk i Sofienbergparken!

Med kunstinstallasjonen Happiness utforsker teaterskaper og billedkunstner Dries Verhoeven en verden av kunstig lykke – en lykke som i økende grad er tilgjengelig for oss i form av narkotika, smertestillende og antidepressiva.

En liten betongbygning er plassert i byrommet. Den ser ut som en krysning mellom et offentlig toalett og et apotek. Denne illegale butikken er bemannet av en humanoid, en menneskelig robot. Hun snakker til oss ​​om forskjellige medisiner, smertestillende og antidepressiva vi kan bruke til å påvirke vår følelsesmessige virkelighet ved å justere serotonin- og dopaminnivået i hjernen vår. Ved å kombinere robotikk og narkotika utforsker Happiness den sonen der det menneskelige og det kunstige smelter sammen, der vi – godt hjulpet av syntetiske stoffer – kan bli re-humane eller transhumane. Eller unnslippe vår menneskelige tilstand helt, for en stund.

If the doctor gives it to you, it’s fine. But if it comes from the dealer it's rubbish – that's what we think, but there’s more to it than that.

I arbeidene sine trekker Verhoeven frem aspekter av den vanlige sosiale virkeligheten vi lever i. Med gester som på radikalt vis påvirker folks ordnede hverdag, håper han å så tvil om systemene som på nesten usynlig vis påvirker tankene og handlingene våre. Verhoeven besøkte Black Box teater i 2018 med verket Fare Thee Well! der han monterte kikkerter i toppetasjen på Radisson Blu Plaza Hotel.

Dries Verhoeven er teaterskaper og billedkunstner. Han lager installasjoner, forestillinger og kunsthendelser i museer, teatre og i byens offentlige rom.