Pendry/​Pettersen
1969 – True. Crime. Theatre.

6.–14. desember 2024 ❶ Premiere

17.00, Lille scene

14.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

17.00, Lille scene

14.00, Lille scene

1969 – True. Crime. Theatre. er en forestilling om kriminalitet og hukommelse.

I januar 2024 dro Kate Pendry til politiet i London og rapporterte om en historisk alvorlig forbrytelse i familien hennes. 1969 – True. Crime. Theatre. handler om politiets etterforskning som nå er åpnet for den forbrytelsen. I sin kjerne undersøker forestillingen hvordan urapporterte drap kan påvirke familie og forhold. Når en kunstner deler nært DNA med både en morder og hans offer, kan ringvirkningene vare i flere tiår.

Men 1969 – True. Crime. Theatre. handler også om en europeisk hovedstad på slutten av sekstitallet. På en måte viser forestillingen den 'sanne' versjonen av den tiden, en versjon langt unna det mytiske bildet av kjærlighet og fred og gress og psykedelisk rock og aktivisme og sosial endring. I virkeligheten var etterkrigstraumer, fattigdom, immigrasjon og katastrofen med massebruk av narkotika og avhengighet den sanne pulsen av det som i 1969 var et av de fattigste, mest kaotiske områdene i London: Notting Hill.

Notting Hill er nå kjent nesten utelukkende for «shopping», «livlighet», «kultur» og en søtladen romcom med Hugh Grant i hovedrollen. Sannheten er at husene på flere millioner pund i dette området for ikke lenge siden var post-viktorianske slumområder, klamme og fuktige, hjemmene til etterkrigens vrakgods av et folk som levde på kanten av et «anstendig» samfunn. Det er blod i de veggene.

Samtidig med at politiets etterforskning utviklet seg, måtte en familie ta et oppgjør med seg selv. Ekte kriminalitet er klønete og smertefullt. Den er ikke ryddig, som en Netflix-dokumentar. Det kommer kanskje aldri noe svar. Eller kanskje svaret er alt annet enn det vi forventer...

Kate Pendry og Mads Sjøgård Pettersen har tidligere samarbeidet om den kritikerroste forestillingen My Dinner With Putin. Begge kunstnerne er mottakere av en rekke priser for sin teaterproduksjon.

Kate Pendry er en britisk-norsk skuespiller, dramatiker og performancekunstner. Pendry har skrevet og produsert en rekke forestillinger som eksempelvis Dead Diana og Pornography, hvorav flere av dem har blitt vist internasjonalt. Hun har rykte som en politisk og kontroversiell kunstner på grunn av den røde tråden av sosiale kommentarer i arbeidene, og bruken av mørk humor.

Mads Sjøgård Pettersen er en norsk skuespiller og regissør. Han er kjent for sine allsidige roller både på film og scene. Pettersen fikk sitt gjennombrudd med rollen som Fredrik Kayser i storfilmen Max Manus og har spilt i en rekke suksessfulle produksjoner.