Vlatka Horvat (HR/​UK)
15th Extraordinary Congress

12. februar 2017

Tidligere visninger

15.00, Store scene

En gruppe kvinner sitter ved et bord og deler historier, fakta, anekdoter og rykter

om et land der de alle sammen vokste opp, men som ikke lenger eksisterer. Gjennom en strøm av felles minner og ulike oppfatninger av de samme hendelsene, forsøker de å avdekke historien om Jugoslavia ved å stille spørsmålet om hva som egentlig skjedde der.

I denne improviserte historieutvekslingen som strekker seg over flere timer, tar de for seg små og store hendelser der en felles historie graves frem både på et politisk og personlig plan. I 15th Extraordinary Congress utfolder det seg en kompleks historie sett fra de ulike kvinnenes perspektiv, gjennom et filter av minner, sviktende hukommelse og fiksjonalisering.

Sommeren 2014 ble det arrangert et kunstsymposium i London kalt After a war, om forrige århundrets kriger. Et av høydepunktene var 15th Extraordinary Congress der syv kvinner, alle født i det tidligere Jugoslavia, snakket om historien bak oppløsningen av et land som ikke lenger finnes. For hver ny versjon av 15th Extraordinary Congress føres en n kvinner sammen som alle er basert i det området verket fremføres.

Vlatka Horvat fra Kroatia er en kunstner som arbeider innenfor et bredt spekter av sjangre som skulptur, installasjon, tegning, performance, foto og tekst. Arbeidene hennes vises over hele verden på ulike steder som i museumer, gallerier, teater, dansefestivaler og i det offentlige rom. Horvat har studert både i Chicago og London og er for tiden bosatt i England etter 20 år i USA.

Med: Ana Golub, Azra Halilovic, Dragana Kovacevic Bielicki, Iris Hadziosmanovic, Naida Sudic, Natasa Zednik og Vlatka Horvat.

Tid: 15:00 – 19:30. Publikum kan komme og gå når som helst i løpet av forestillingen.

  • Extra credits A House on Fire Project, supported by the Cultural Programme of the European Union and the National Lottery through the Heritage Lottery Fund and Arts Council England and presented with Battersea Arts Centre. With the Sky on Their Shoulders (01), 2011. Inkjet photo collage. Courtesy the artist and Zak|Branicka Gallery