Jenny Hval
The Practice of Love

20.–22. september 2019

Tidligere visninger

21.00, Store scene

21.00, Store scene

19.00, Store scene

Kjærlighet i praksis = magi i praksis

The Practice of Love er en multidisiplinær fordypning i musikk, litteratur og bevegelse av musiker, komponist og tekstforfatter Jenny Hval. Soniske, visuelle og koreografiske ideer utforskes og stemme, lyd – og til og med kropp – omdannes til tekst i en prosess Hval beskriver som «en form for magi». Med et multinasjonalt ensemble bestående av eksperimentelle musikere, vokalister, dansere og videokunstnere, vil forestillingen bidra til å utvide Hvals territorium ytterligere.

The Practice of Love ser på forholdet mellom livet og kunsten – en uløselig sammenheng som forener muligheten til å skape kunst og liv med en søken etter et felles språk gjennom å snakke, synge og skrive sammen. Verket ser også på forholdene mellom stemme/nærvær/livet og det skrevne ordet/fravær/død: Stemmen kommer fra en levende kropp, og det er slik vi først forholder oss til andre mennesker: ved å lytte til og reagere på våre mødres stemmer. En død kropp kan ikke lenger si «jeg», og de skrevne ordene er kun etterlatenskaper meislet inn i våre gravsteiner. Er det en form for dødsdrift å være tiltrukket av ordet?

Ved bruk av lyd, tekst og bildemanipulasjon, er The Practice of Love både en magisk seanse og en undersøkelse av kreativitetens natur.

  • Premiere
  • I samarbeid med Ultimafestivalen

+ Ettersnakk 21. september
Ettersnakk med Jenny Hval og komponist, musiker og kunstner Lasse Marhaug. Hval og Marhaug har mange samarbeid bak seg, blant annet på plata Blood Bitch (2016) som Marhaug var medprodusent på. Samtalen foregår på engelsk og streames på vår Facebook side.

  • Varighet 60 minutter