Tale Dolven & Gabel Eiben
That catastrophe is a fire

12.–13. mars 2016

Tidligere visninger

21.00, Lille scene

19.00, Lille scene

Blant internettslagere med nysende pandaer og skrattende babyer

finner man en liten video som heter Ode til en blomst. Dette er yndig animasjonsvideo som illustrerer hvordan Richard Feynmann, en for lengst avdød nobelprisvinner i fysikk reflekterer over fysikken som omgir oss i hverdagen. Det å gjøre videoer om fysikk til virale hits på internett krever en god dose karisma og formidlingsevne, noe Feynmann hadde. Dette er egenskaper han deler med kunstnerduoen Tale Dolven og Gabel Eiben.

I forestillingen That catastrophe is a fire har de latt seg inspirere av Feynmann sin evne til å sette enkle ord på kompliserte tema. Etter at kvarkteori og kvantemekanikk gjorde verden til et litt mindre magisk sted å være, er det fint å tenke på at danserens nærvær på scenen og det performative elementet ved en teaterhendelse ikke lar seg forklare ved fysiske lover.

Gabel Eiben var tidligere skuespiller i Nature Theater of Oklahoma og har gjestet Black Box teater en rekke ganger. Tale Dolven har danset i det legendariske dansekompaniet Rosas som gjestet Black Box teater våren 2014. Sammen lager de underfundige forestillinger som på mesterlig vis kombinerer det beste av dans og teater i ett og samme rom.

  • Extra credits Residencies with Workspace Brussels; Vooruit, Gent; Kaaitheater, Brussels; FringeArts, Philadelphia