Kristian Grennes
Pluss Pluss: Cyberpunkt kuratert av Kristian Grennes (& Høstpunkt)

17. november 2020 ▲ Avlyst

Tidligere visninger

19.00, Foajé
Avlyst

Velkommen, borgere. Tre inn i den sorte boksen i en fremtidig nåtid. Kameraene og skjermene vil følge med. Hør lyden av en overgang som kaller fra et annet rom. Tilbe algoritmer og finn din kjærlighet. Ned fra teleskjermen skal det lyse romoperaer og en strøm av informasjon. Lad cellene dine i Cybaren. I det konstruerte, i en forgiftet virkelighet og sammen med våre infiltrerende maskiner møtes vi. Gjennom ritualer, teknologi og lengsel vil vi finne veien tilbake til skogen hvor sjelen vår rår. Eller med andre ord: en kveld med kunst, performance, konserter, film, hverandre og moro. Husk å laste ned antiviruspatcher til implantatene deres.

Høstpunkt er en åtte år gammel festival i Skien. Denne reisen ledet oss hit til Black Box teater og Pluss Pluss. Vi har med både gamle høstpunkere og nye bekjentskaper og gleder oss til å åpne dørene for publikum til høsten.

Velkommen, alle borgere. Velkommen.

Siden det ble etablert i 2011, har Pluss Pluss betydd intet mindre enn Black Box teater pluss pluss: en forlengelse av det performative kunstfeltet som teatret allerede rommer.

Pluss Pluss er en tverrestetisk plattform for både framvoksende og etablerte kunstnere, og et møtepunkt hvor publikum og kunstnere kan finne gjensidig inspirasjon. Fra og med høsten 2017 har konseptet for Pluss Pluss vært under utvikling. Konsentrert på én kveld hver sesong vil en ny kunstner inviteres til å kuratere sesongens utgave, med carte blanche til å riste i format og innhold, men med utgangspunkt i tre enkle regler: en åpen utlysning for prosjekter og ideer slik at alle er invitert til å bidra / programmet skal settes sammen på tvers av visuell kunst og scenekunst / kunstnere i etableringsfasen skal inviteres.

Tidligere kuratorer har vært Ingvild Langgård, Karen Nikgol, Hanan Benammar og Helle Siljeholm.

Om kuratoren: Kristian Grennes fra Porsgrunn er en freelance kunstner og produsent med bakgrunn fra skuespillerutdanningen ved NISS. Han er festivalsjef for kunstfestivalen Høstpunkt i Skien som ble startet i 2013 og som følger den hvite kaninen. Han er også teaterlærer på Bamble kulturskole og sitter i styret i Medlemsforeningen Kunsthall Grenland (Porsgrunn kunstforening).

Grennes er opptatt av ydmykhet, naivitet, stolthet, stillhet, fantasi, livet før døden og fri kunst og har jobbet med en rekke norske kompanier og festivaler. I 2020 jobbet han også med å etablere minifestivalen Vårpunkt i Langesund, som foreløpig er utsatt til 2021.

Denne høsten ønsker han å ta med seg den røde tråden fra Høstpunkt til Pluss Pluss.

Program Høst 2020