Verdensteatret
Flat Sun

12.–17. november 2024

19.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

19.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

19.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

17.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

19.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

14.00, Foredragsalen (Gamle Munch)

Flat Sun er en utvidet kinoopplevelse, en konsert og en forestilling.

I Flat Sun henter Verdensteatret inspirasjon fra energiens og avfallets sykliske natur hos mennesker og andre organismer. Fra eldgamle tilbedelser og ofringer av skinnende og gylne objekter, til dagens besettelse for utvinning og produksjon av verdi og avfall. Flat Sun inviterer publikum til å undersøke hva som er et objekt og hva som er forkastelig, hva som er nyttig og hva som er tomt, hva som er musikk og hva som er støy, hva som lyser og hva som er mørkt.

På kvelden før den store operasjonen, la bevegelsene dine bli ledet av solen. Studer forholdet mellom lys og liv. Merk at plantene absorberer det dyprøde, men reflekterer det infrarøde. Når agaveplanten er fullvoksen, sender den ut en gigantisk stamme på størrelse med en telegrafstolpe. Dette signaliserer at planten dør. Ikke rør den med annet enn øynene dine, men la den være slik den er til neste dag, dagen for operasjonen. Kutt den når solen begynner å stige på himmelhvelvingen. Stolpen tar du med til en metallarbeider, som må smi stålet så skarpt at det kan skjære halsen over på et offer. Fest stålet som deksler på endene av stolpen. Du skaffer deretter en magnetstein, som du varmer opp for å magnetisere de to stålpunktene. Legg merke til at omgivelsene har begynt å oppføre seg merkelig. Solen er en gul metallskive. Hengende i rommet som et messing-skinnende lys. En sakte roterende gullmynt. Det usynlige lyset siles inn i det synlige. Den faste bakken blir som havet. Hvis du har utført alt riktig, vil kroppen din være ustabil, stumfilmaktig. La den flate solen falle over deg.

Verdensteatret består av billedkunstnere, musikere, softwareutviklere og poeter som sammen har utviklet et intrikat audiovisuelt språk der arbeidene kan karakteriseres som romlige orkestrale verk. Forestillingene er bygget på materiale samlet gjennom reiser som i en større sammenheng forteller historier om den menneskelige sjels skrøpelighet. Verdensteatret vises internasjonalt på museer, musikkfestivaler og teatre. Kompaniet er et Oslo-basert kunstnerkollektiv grunnlagt i 1986 av Lisbeth J. Bodd og Asle Nilsen.

  • Extra credits Alexander Bruck, Magnus Bugge, Linn Nystadnes, Tobias Leira, Leif Stangeby-Nielsen, Aleida Peréz, Natalia Peréz Turner og Jardín Escultórico, Edward James, Las Pozas and Pedro y Elena Foundation, Nordic Black Teater
  • Varighet 40 minutter