Bokpresentasjon: The Art of Assembly. Political Theatre Today. Samtale med Florian Malzacher og Jon Refsdal Moe

Kl. 18.00–19.00 Foajé Gratis inngang

Utvidet program Samtale

Velkommen til presentasjon av boken The Art of Assembly. Political Theatre Today og samtale med Florian Malzacher og Jon Refsdal Moe.

Florian Malzacher undersøker politisk samtidsteater i boken The Art of Assembly. Political Theatre Today. Med utgangspunkt i eksempler fra hele verden innen performance, visuell kunst og aktivistiske prosjekter, undersøkes her verk som underbygger teaterets særegne muligheter til å navigere mellom representasjon og deltakelse. I en tid som preges av flere omfattende kriser, er boken en appell for en sterkere definisjon av politisk teater og for et teater som ikke bare gjenspeiler problemer, men er i stedet aktivt deltakende i å endre dem.

The Art of Assembly. Political Theatre Today selges under arrangementet.


«A knowledgeable foray through the landscape of political theatre.»
– die tageszeitung (taz)

«A very good overview of current postdramatic events, bringing together a great deal of empirical material.»
– Simon Strauss, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

«Rarely have the pitfalls of representation as the cornerstone of theatre been explained so elegantly.»
– Berliner Zeitung

«A stimulating book that brings you up to date with the latest discursive thinking.»
– profil

«A clever, enjoyable and accessible analysis even for the theory-shy. A briefing on the state of the discourse and a declaration of love for theatre.»
– Die Wochenzeitung (WOZ)

Florian Malzacher er en kurator, forfatter og dramaturg, samt vert for The Art of Assembly, en serie foredrag om potensialet i det å samles i kunstneriske og aktivistiske felt (siden 2021). Hans nåværende prosjekter inkluderer Training for the Future (med Jonas Staal). Malzacher var kunstnerisk leder for Impulse Theatre Festival i Köln, Düsseldorf og Mülheim an der Ruhr (2013–2017), og medkurator for den tverrfaglige kunstfestivalen steirischer herbst i Graz, Østerrike (2006–2012). Han er også medforfatter og medredaktør i en rekke publikasjoner om samtidsteater, kuraterende scenekunst og forholdet mellom kunst og politikk. Tekstene til Malzacher er oversatt til mer enn femten språk.

Arrangementet foregår på engelsk.