Henriette Pedersen /​ Nartmanstiftelsen
AVLYST/​CANCELLED! PEER /​ BITCH

12. mars 2020

Tidligere visninger

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

19.00, Lille scene

«Caisa-Stina Forssberg kjemper med og mot teksten med aggressiv energi og driv. Forestillingen opplevdes intens og nesten anmasende, men også morsom og smart.» – Scenekunst.no «Scenerommet og lysdesignet, egentlig hele forestillingen er rød. Like rød som mensen.» – Scenekunst.no

«Titta inte inn i min själ det är jag som er synsk.» – Peer Bitch

«Det språklige universet nærmest velter over meg, rasende og viltert, som om det nekter å la seg plassere noe sted.» – Norsk Shakespearetidsskrift

PEER / BITCH er Henriette Pedersen og Runa Borch Skolsegs matriarkalske shout-out til nasjonaleposet Peer Gynt og hadde premiere på Black Box teater under CODA-festivalen høst 2019.

PEER / BITCH flytter handlingen 151 år frem i tid, lar hovedrolleinnehaverne bytte kjønn og utforsker en strukturell forskjellsbehandling når det kommer til hvem som får lov til å oppføre seg som en drittsekk. Norgesdramatikkens kanskje mest usympatiske hovedperson er lite interessert i å underlegge seg samfunnets normer, men hvor forankret er kjønn og seksualitet i Ibsens tekst?

«I am no easy bitch from bygda», sier PEER BITCH. Forestillingen lar ustoppelig depresjon, raseri og kjøttets begjær overkjøre Ibsens strukturer og inviterer publikum inn i en rensende og fristillende runddans.

Koreograf Henriette Pedersen har jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst siden 2000. Spørsmål tilknyttet kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående i hennes arbeider, så vel som i PEER / BITCH. Runa Borch Skolseg er dramatiker og forfatter, maksimalist og feminist.