Storkunstsolteddystatsreligionens Bestialitetsteologiske Fakultetsgrunnlegging!

21. mars 2010

Performanceartisten Julian Apostata Blaue og musikeren Liv Euterpe Holmberg grunnla i 2008 en kunstnasjon: Storkunstsolteddystaten. Etter okkupasjonen etablerte de eksilregjeringen på Kunstnernes Hus og statsreligionen i Kulturkirken Jakob.

Men religionens sentrale dogma -“lidelse er gledens objekt”- mangler fortsatt en begrunnelse. Apostata Blaue har derfor skrevet en lidelsesfilosofi, som er fundamentet for neste steg i forsøket på å stifte en ny virkelighet:

Storkunstsolteddystatsreligionens Bestialitetsteologiske Fakultetsgrunnlegging

Når man argumenterer utopisk for vold, mord, perverse seksualpraksiser og annen adferd som er skadelig for det nåværende samfunn, kalles dette kunst eller vanvidd. Status som ekte tenkning får den teoridannelse, for eksempel akademia, som er i overensstemmelse med eksisterende samfunnsnormer. Den utopiske konkurrenten får mao fiksjonsriket som sitt herredømme og avvæpnes på denne måten.

Fakultetsgrunnleggingen er et utopisk refleksjonsforsøk med teatrale og musikalske ritualer. Men Apostata og Euterpe opponerer imot at deres tenkning outsources til fiksjonsriket: Dette er ikke illusjonsteater eller innlevelseskunst! Universitetene eksproprieteres og den sanne filosofien sprenger seg inn på scenen.

Har Apostata Blaue den eksistensielle, intellektuelle og kunstneriske myndighet til å realisere sine teofilosofiske drømmer? Clash of philosophy! Dette spørsmål skal avgjøres av et akademisk krigstribunal med smertefilosofen Arne Johan Vetlesen som humanistisk hovedaktor. Christina Lindgren er domstolens arkitekt. Euterpe utfordrer Apostata med sitt megalomane orgelinstrument og med ekte følelser.

Demokratidiktaturet hersker: Send en melding til tlf. 97195857, og du får tilsendt Lidelsesfilosofien. Bestialitetsteologien, verket som gir deg mulighet til å bli jurymedlem, en gratis billett og sjansen til å vinne en reise til Irak.

Støttet av Norsk Kulturråd.

Billetter Marstrandfestivalen

DAGSPASS kr. 250,-
Enkeltbillett Nature Theater Of Oklahoma kr. 210,-
Enkeltbillett til resterende forestillinger 170,-
Kjøpes på www.billettservice.no/tlf. 815 33 133

FESTIVALPASS, alle dager kr. 1000,-
Kjøpes på teatret: blackbox@blackbox.no/tlf 23 40 77 70

For billetter og tider til Heine Avdal «Field Works» se egen informasjon på siden om forestillingen.
NB!Begrenset antall billetter. Egen billett må bestilles via teatret på forhånd. Førstemann til mølla!