Scenekunstklassikere #2 Lisa Lie: Blue Motell av Ibrahim Fazlic

En maikveld i 2013 besøker en russekappekledd nittenåring Trøndelag Teater for å se forestillingen Blue Motell. Etterpå går han på fest. Ti år senere prøver han å finne ut hva det var som traff ham denne kvelden, og han prøver å nøste opp trådene i samtaler med teatertruppen bak. En teatertrupp som er som teatertrupper flest – snakkesalige, hemmelighetsfulle, vage, hyggelige og irriterende.

Ibrahim Fazlic har skrevet en underholdende bok, der samtalene med de medvirkende står sentralt. Med stor beundring går han i gang med arbeidet med å lete opp forestillingen og prøve prosessen for oss lesere, og vi får historier fra en gjeng teater-arbeidere som prøver å skape teatermagi, av virkelig virkelig magi. I endeløse improvisasjons-økter, vinterstid, i en hytte på Sjøbygda, og senere på Studioscenen på Trøndelag Teater. Blue Motell ble den sagnomsuste forestillingen mange kom for å se flere ganger. Den gjorde varig inntrykk, både for de på scenen, publikum, og en nittenåring fra Trondheim.

Eller som det blir sagt i boken:

– Æ håpe æ kjem te Blue Motell når æ dør

Blue Motell av Ibrahim Fazlic er andre bind i bokserien Scenekunstklassikere som gis ut av Black Box teater. Bokserien er et dypdykk i den frie scenekunsten fra og med 1970-tallet og fram til i dag, skrevet av ulike forfattere, og alle med utgangspunkt i personlige opplevelser av en forestilling.

Pris i bokhandel 200,–
Pris hjemmelevering 249,–

For å bestille boka send en mail med navn og adresse til anna@blackbox.no
Du vil da motta Black Box teaters Vipps nummer og bekrefter bestillingen ved å vippse 249,–

Boken sendes ut fortløpende.