RADIO PROPAGANDHI!

11.–14. februar 2010

Men Tynset Project var ikke dødt. Fire år etter berømte, beryktede og friskt debatterte ”Bak lengste mil – Et Olsokspel av Ola Jonsmoen” (2006), der de pådro seg blant andre Skuespillerforbundets vrede ved å outsource teatermakeriet til lavkostlandet Latvia, er de skrå bredders muhajedin tilbake fra jungelen som Tynset FM med liveradio-showet RADIO PROPAGANDHI!

For komplekse for Skavlan, for alvorlige for ”Norges herligste”, for sjelfulle for løssalgspressen og for ukjente for folk flest. I Radio Propagandhi gir vi stemme og fokus til en utdøende rase: idealistene - nordmenn som på ulike måter har valgt å stå for sine overbevisninger, koste hva det koste vil. Hver sending og kveld er tilegnet en spesiell gjest og hovedperson som vil presentere seg selv og sitt budskap, tilrettelagt og produsert av Tynset FM. De står alle frem for et større publikum for første gang.

Episode 1, torsdag 11. februar: NORDKOREAMANNEN
Gjest: BJØRNAR SIMONSEN,
internasjonal sekretær i Korean Friendship Association (KFA).

Den Demokratiske Folkerepublikken Korea, av omverdenen bedre kjent som Nord-Korea, er verdens mest lukkede land med verdens dårligste rykte: Konsentrasjonsleire, tortur, ulovlige atomvåpen, hemmeligholdte sultkatastrofer, total overvåkning og mediesensur, hjernevasket befolkning, avgudsdyrkelse av gale diktatorer, ondskapens akse – få, om noen, andre nasjoner har vært og er gjenstand for så massiv og ensidig negativ oppmerksomhet i vestlige media som Nord-Korea og dets leder Kim Jong-Il. Norske Bjørnar Simonsen er Internasjonal sekretær i Korean Friendship Association (KFA), som med de nordkoreanske myndighetenes fulle velsignelse arbeider for økt forståelse og samarbeid mellom Nord-Korea og det internasjonale samfunnet.

Episode 2, fredag 12. februar: REINKARNASJONSMANNEN
Gjest : WINFRIED WALTHER, reinkarnasjonsekspert

Tyske Winfried Walther kom til Norge for over 30 år siden, men opplevde at han hadde levd her før og lærte seg derfor norsk fort. I dag tar han i mot klienter og går sammen med dem inn i en hypnose hvor tidligere jordeliv kommer frem i erindringen. Tror du på reinkarnasjon slipper du unna Guds straff, helvete eller himmelen etter døden, du har selv ansvaret for ditt eget liv og hva som skal skje med deg i ditt neste liv, altså en moderne holdning til livet. Reinkarnasjon blir sjelden tatt på alvor i norsk offentlighet , og det fins så godt som ingen debatt rundt hva som skjer etter døden. Fins nøkkelen til tidligere liv i drømmene våre, når vi opplever å være steder vi aldri har vært eller sammen med mennesker vi vet vi aldri har møtt? Musiker: UNO ALEXANDER VESJE

Episode 3, lørdag 13.februar: INTELLIGENT DESIGN-MANNEN

Gjest: PEDER A. TYVAND, professor i fysikk ved UMB, (Universitetet for miljø- og biovitenskap)

Det er ganske nøyaktig ett år siden Charles Darwins 200-årsjubileum ble feiret over hele verden. Samme år var det også 150 år siden boken som gjorde ham til en av vår tids sentrale tenkere, On the Origin of Species kom ut. Vi lever nå i en tid hvor Darwins evolusjonslære er like selvfølgelig som Guds eksistens var i middelalderen, og stadig bekreftes i offentligheten gjennom publiserte funn innen genforskning og paleontologi (læren om fossiler). Peder A. Tyvand er en av Norges skarpeste kritikere av darwinismen. Hanforteller om Intelligent Design og ønsker å vise gjennom vitenskapelige metoder at Darwins utviklingslære er feil og at det må finnes en skaper av alt dette som omgir oss.

Episode 4, søndag 14.februar: TOTAL PROPAGANDHI!
Vi oppsummerer ”Radio Propagandhi”-programserien sammen medNORDKOREAMANNEN, REINKARNASJONSMANNEN, INTELLIGENT DESIGN-MANNEN og publikum, og går gjennom høydepunkter fra uka som gikk.

Se sannheten bli til. The revolution will not be televised.

Hjemmeside: Tynset FM

Produsert og tilrettelagt av TYNSET FM: Snorre Hvamen/Kjetil Skøien/Morten Traavik. Støttet av Norsk Kulturråd.