Quite Right

12.–16. januar 2011

Jeg skal bygge hus på fars eiendom. Slik begynner det første diktet i samlingen «Arbeidet» av Henrik Nor-Hansen. Like mye som det fysiske arbeidet ved å bygge et hus, foregår det et mentalt arbeid i diktets 'jeg'. Underveis i byggingen observerer han at en skjevhet snart forplanter seg videre i byggverket.

I forestillingen «Quite Right» forsøker karakterene å bygge en stabil og oversiktelig tilværelse i møte med andre mennesker. Tilskuerne blir tatt med på en musikalsk reise hvor perspektivene skifter og dermed skaper en spesiell og uventet logikk. Det hele blir servert i ett særegent dansespråk som veksler mellom det dagligdagse og det ekstraordinære.

Ida Wigdel er utdannet danser ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som danser for bl.a. Ingun Bjørnsgaard, Dans Design, Ina Christel Johanessen og Francesco Scavetta. Hun har koreografert i teaterforestillingen «Stormen» ved Rogaland Teater og er en av de kunstnerisk ansvarlige for det koreografiske humorkonseptet «The Line».

Janne-Camilla Lyster er utdannet ved Northern Ballet School og danselinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Som danser har hun jobbet med bl.a. Eva-Cecilie Richardsen og Ingri Fiksdal. I 2008 var hun Norges representant i forestillingsserien «8x8» ved Kedja Dance Encounter i Vilnius med koreografien «Treppenwitz».

Tobias Santelmann er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo og er ansatt ved Det Norske Teatret. Han har også jobbet på Hålogaland Teater der han spilte Torvald i «Et dukkehjem» og Norvald i «Et annet dukkehjem».

Øyvind Osmo Eriksen er teateregissør og komponist. Han debuterte med August Strindbergs «Kreditorer» ved Nationaltheatret. Han har tidligere mottatt Heddapris for sin oppsetning av Ibsens «Gjengangere» og for barneforestillingen «Betre utan ball» av Glenn Belden.

Koreografi: Haagenschmagen. Utøvere: Ida Wigdel, Janne-Camilla Lyster og Tobias Santelmann. Musikk/regi: Øyvind Osmo Eriksen. Scenograf: Milja Salovaara. Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen.Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere. Co-produksjon: Black Box Teater. Foto: Nadia Frantsen