(IM)POTENCIA

20.–21. mars 2010

I 2001 kollapset økonomien i Buenos Aires fullstendig. Over natten mistet tusenvis av mennesker alle sparepengene sine, alle planene for fremtiden og all selvrespekt uten noen form for statlig beskyttelse. Ulikt noe annet sted i verden representerer Buenos Aires den hårfine balansen mellom individets planer for eget liv og avhengigheten av det globale økonomiske systemet. Denne dokuteater- forestillingen ser på tapet av identiteten til et folk som på kort tid gikk fra å føle seg beslektet med vest- europa til å bli sett på som sør amerikas ´tredje verden´.

Som en konsekvens av dette manifesterer frykt og fravær av trygghet, men også nye drømmer, seg i biografier, arkitektur og dagligliv. Den nye virkeligheten i Buenos Aires stiller spørsmål som speiler den europeiske redselen for å miste økonomisk og idealistisk trygghet. Hva skjer med mennesker i en økonomisk krise? Hvis det eneste som er sikkert er at du ikke kan stole på noe lenger, hva drømmer du om?

Grunnlaget for denne forestillingen er intervjuer med innbyggere i Buenos Aires, forfatternes og utøvernes personlige erfaringer, bilder, lyder, ´found objects´, samt subjektive dokumentariske beskrivelser av hverdagslivet. Forestillingens argentinske utøvere har alle personlige erfaringer forbundet med kollapsen.

Bak forestillingen står Veronika S. Bökelmann og Anett Vietzke og kompaniet VOLUMEN EXPRESS. Kompaniet sikter mot å reflektere sosiokulturelle endringer og identitet i en interkulturell konfrontasjon. «(IM)POTENCIA» er kompaniets andre, store produksjon og har snikpremiere under Marstrandfestivalen. Offisiell premiere finner sted i Berlin 22 april. «TYSKERJENTER» ble satt opp i august 2008 med stor suksess, som en stedsspesifikk teaterinstalasjon på Hovedøya i Oslo.

Konsept og idé: Veronika Susanne Bökelmann og Anett Vietzke. Utøvere: Tamara Saphier, Juliana Piquero og N.N. Dramaturgisk konsulent: Camilla Eeg. Scene design: Annesofie Norn. Musikk og lyd design: Timo Kreuser. Artistisk og teknisk ledelse: Kerstin Ergenzinger. Produsent Buenos Aires: Paula Baró og Martin Fernandez. Produsent Berlin: Hendrik Unger. Støttet av: Hauptstadtkulturfond 2010 (Berlin), Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Goethe Institut. Co-produksjon: Black Box Teater og Sophiensaele (Berlin).

Billetter Marstrandfestivalen

DAGSPASS kr. 250,-
Enkeltbillett Nature Theater Of Oklahoma kr. 210,-
Enkeltbillett til resterende forestillinger 170,-
Kjøpes på www.billettservice.no/tlf. 815 33 133

FESTIVALPASS, alle dager kr. 1000,-
Kjøpes på teatret: blackbox@blackbox.no/tlf 23 40 77 70

For billetter og tider til Heine Avdal «Field Works» se egen informasjon på siden om forestillingen.
NB!Begrenset antall billetter. Egen billett må bestilles via teatret på forhånd. Førstemann til mølla!