Field Works

17.–21. mars 2010

Field works er en serie med stedsspesifikke forestillinger. Forskjellige typer konvensjonelle rom blir erfart og utforsket. Field works utarbeides av Heine Røsdal Avdal og Yukiko Shinozaki i 2009 og 2010.

Hvert sted har forskjellige samarbeidspartnere og vil ha sin egen unike samling av stedsrelatert bevegelsesmateriale. Målet er å stimulere følelser og fremkalle tanker i rom som vanligvis ikke er ment for kunstnerisk kunnskapsproduksjon. Fokus vil bli lagt på rom som er forbundet med den finansielle markedsøkonomien og politisk ladede organer. Et eksempel her er interessen i kontorrom, konferanserom, møterom og hotellrom.
Field works søker å infiltrere forskjellige terreng og lag i samfunnet med kreativt arbeid. Kreasjonsprosessen vil bestå i å skape poetiske tilnærmelser basert på de iboende karakteristikker i det sosiale landskapet.

Kroppen blir plassert inn i ukjente områder og situasjoner for å undersøke hvordan disse miljøene påvirker kroppen i bevegelse. Hvordan kan spor fra forskjellige steder og situasjoner bli lagret i kroppen vår og deretter gjenoppstå i andre sammenhenger? Et søk etter metoder for å innkapsle rom eller et system vil bli utforsket. Hvordan kan danseren og tilskueren absorbere et system like mye som de blir absorbert av systemet selv?

Den norske danseren og koreografen Heine Røsdal Avdal, med base i Oslo og Brussel, har gjestet Black Box Teater mange ganger tidligere. Senest under Marstrand volum I i april 2009 med forestillingen you are here. Tidligere i april 2007 med forestillingen «Some note are» som han mottok Oktoberdans prisen for. Høsten 2000 med duoen «Cast Off Skin», som han koreograferte og danset sammen med Yukiko Shinozaki og vinteren 2003 i tospann med den belgiske lydkunstneren og dramaturgen Christoph De Boeck med forestillingen «terminal» samt i 2004 med forestillingen «closer».

Konsept og direksjon: Heine Røsdal Avdal, Yukiko Shinozaki. Skapes og fremføres av: Heine Røsdal Avdal, Fabrice Moinet, Brynjar Åbel Bandlien, Yukiko Shinozaki og div inviterte. Lyd/video ingeniør & elektronikk: Fabrice Moinet. Foto og video: Heine Røsdal Avdal. Produsent: Heine Røsdal Avdal og deepblue. deepblue manager: Annelies Van den Berghe. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, Teaterhuset Avantgarden, Museum of Contemporary Art Kiasma i Helsinki, Festival Perfect Performance i Stockholm, Dans & Teater Festival i Göteborg, Kulturhus Århus i Danmark, L’animal a L’esquena i Celra i Spania. I sammarbeid med: BUDA Kunstencentrum in Kortrjik i Belgia, Netwerk/centrum i Aalst i Belgia, Kaai Theater i Brussel, Vooruit Kunstencentrum i Gent i Belgia, STUK Kunstencentrum i Leuven i Belgia. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

Har du planer om å se «Field Works» under Marstrandfestivalen?

Det anbefaler vi deg, men du bør være raskt ute med å bestille ditt eget forestillingstidspunkt. Du avtaler med oss via mail: blackbox@blackbox.no eller på telefon 23 40 77 70 det tidspunktet som passer best for deg og møter til din egen eksklusive avtale på Hotel Folketeatret i Storgata. Har du bestilt dagspass eller festivalpass til festivalen inngår forestillingen i denne, men du må selv sørge for å bestille tidspunktet. Du kan også bestille enkeltbillett til «FIeld Works» via teatret, se kontaktdetaljer over. Enkeltbill. kr 170,-
«Field works» vises mellom kl. 15.00 og 21.00 ons 17 - fre 19.03 og mellom kl. 12.00 - 18.00 lør 20 og søn 21.03. Varighet: 30 min.


Førstemann til mølla prinsippet gjelder for alle!

Billetter Marstrandfestivalen

DAGSPASS kr. 250,-
Enkeltbillett Nature Theater Of Oklahoma kr. 210,-
Enkeltbillett til resterende forestillinger 170,-
Kjøpes på www.billettservice.no/tlf. 815 33 133

FESTIVALPASS, alle dager kr. 1000,-
Kjøpes på teatret: blackbox@blackbox.no/tlf 23 40 77 70

 


  • Duration 30 minutter