Drømmen

24. februar–6. mars 2010

Det handler ikke om skyld, men bare om å innse noe. Rett og slett. Alene for forstandens skyld, for anstendighetens skyld så å si. Imre Kertész

Hahaha. Drømmen var jo den..... og det har jeg jo tenkt på i ti år eller noe sånt.

Det der med å ha et eget hus som er mitt,

og ha trær som det kan regne på,

og være sol på, og snø på...

som kan være en bitteliten verden i seg selv da.

Som det blir natt på...

som det blir morgen på,

og som det er fugler i og sånn.

Det å på en måte eie naturen og utsikten...

og rom hvor jeg kan ha bøkene mine

og kjøkken som jeg kan lage maten min i og sånn.....ikke sant?

Handlingen utspiller seg i Ellas idylliske sommerhus ved fjorden. Ella er en aldrende dame som i løpet av sommeren har innledet et nært vennskap med den langt yngre mannen Torbjørn, som bor i en campingvogn på en gjengrodd tennisbane i nabolaget. De har mange felles interesser og nyter hverandres selskap, selv om begge nok aner den andres skjulte motiver. Taktfullheten fører dem inn i dobbeltkommunikasjonens forpliktende labyrint

Med denne forestillingen går De Utvalgte videre med å utforske sin egen form for dokumentarisk teater og estetikk. Som i forestillingene Bang- Bang Club og Jimmy Young utviskes skillet mellom fiksjon og virkelighet gjennom et multimedialt utrykk.

De Utvalgte har flere ganger tidligere satt opp forestillinger på Black Box Teater, blant disse suksessforestillingene «Bang Bang Club» (2004), «Jimmy Young» (2007) og «Skuggar» (2009). Disse forestillingene har turnert både i Norge og i utlandet, og «Bang Bang Club» var i tillegg jubileumsforestilling da Black Box Teater feiret sitt 20 års jubileum. «Jimmy Young» har bl.a. vært spilt på den Internasjonale Teaterfestivalen Mladi Levi 2008 – Ljubliana, Slovenia, Noordrezon Festival 2008 – Groningen, Holland, Stamsund Internasjonale Teaterfestival, Nationaltheatret – Samtidsfestivalen 2007, Trondheim – Avant Garden og på BIT Teatergarasjen i Bergen. De Utvalgte hadde premiere på forestillingen «Skuggar» i februar 2009 på Black Box Teater til stor jubel fra både publikum og presse. Forestillingen ble gjennom året vist bl.a under Festspillene i Bergen, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, Meteor i Bergen og på Avant Garden i Trondheim. I november 2009 gjenopptok Black Box Teater denne fascinerende og vakre forestillingen, også denne gangen med stor publikumsuksess.

Regi: Kari Holtan. Video/lysdesign: Boya Bøckmann. Dramaturg/Produsent: Anne Holtan. Lyddesign: Martin Aaserud. Scenografi: Boya Bøckmann/Kari Holtan. Konsulent scenografi: Carle Lange. Konsulent: Marius Kolbeinstvedt. På scenen: Skuespillere: Torbjørn Davidsen, Kari Onstad, Jørgen Langhelle. Tekst: De Utvalgte, Kari Onstad, Jørgen Langhelle, Pål Grøndahl og Wenche Mühleisen. Støttet av Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde. Co-produksjon: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen.

  • Duration 1 minutter