Andrej Tarkovsky: Stalker

5. april 2014

Lørdag 5. april kan du se filmen «Stalker» av Andrej Tarkovskij. Filmen vises i foaje kl 15.30 og er gratis. Etterpå kan du se den Heddaprisvinnende forestillingen med samme navn av Verk Produksjoner på store scene kl 19.00. Velkommen!

Den ytre handlingen i Stalker foregår i en nær fremtid. Det har oppstått et mystisk område hvor naturlovene er satt ut av kraft. Det antydes at området er et resultat av en kjernefysisk katastrofe, eller muligens et resultat av et besøk fra verdensrommet. Nå er sonen sperret av og strengt bevoktet av militære. Inn i dette farlige området følger vi en forfatter og en vitenskapsmann. Med seg har de en «stalker»; en veiviser som kjenner kunsten å bevege seg gjennom det farlige og uforutsigbare landskapet. Målet for reisen er et rom i sentrum av sonen, der myten forteller at ens innerste ønsker vil gå i oppfyllelse. Stalker er en av Tarkovskijs mest berømte filmer, et kompromissløst og gåtefullt mesterverk som fascinerer stadig nye seere.

Original tittel: Stalker. Nasjonalitet: Sovjetunionen. Produsert: 1979. Regi: Andrej Tarkovskij. Språk: Russisk. Tekstet: Engelsk. Spilletid: 2t 40min. Med: Aleksandr Kaidanovskij, Anatolij Solonitsin, Nikolai Grinko.