Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Velkommen til Black Box teater!

Black Box teater ble grunnlagt i 1985. Det er et av programmeringsteatrene i Norge som produserer og presenterer internasjonal og norsk samtids-scenekunst.

Med en historie på over 30 år har Black Box teater utviklet seg til å bli et teater med en sterk kunstnerisk identitet. Teatret dedikerer seg til moderne og eksperimentelle former for kunst, programmering av norske og internasjonale kompanier samt både nye og etablerte kunstnere.

Programmet er preget av en kombinasjon av kunstnere som har et langt forhold til Black Box teater og nyetablerte kunstnere fra Norge og andre steder i verden.

Vi er et teater som er oppmerksomme på eksperimentering og transformasjon av scenekunst i dag. Programmet krysser ulike disipliner, legger vekt på mangefasetterte artister, og foreslår blant annet forbindelser med visuell kunst, musikk og litteratur.

Programmet inkluderer også forestillinger for barn, ungdom og familier for å oppmuntre publikum fra tidlig alder.

Black Box teaters program er artikulert gjennom to sesonger (høstsesong og vårsesong) og en festival, Oslo Internasjonale Teaterfestival, som foregår hvert år i mars.

Black Box teater er i dialog med byen. Utover boksen, hvordan kan kunsten komme inn i våre daglige liv og generere former for poetiske forhold til miljøet rundt oss? Vi inviterer kunstnere og prosjekter som inkorporerer Oslo som et utforksningsfelt ved å jobbe med urbane landskap, utforske vårt individuelle og kollektive minne og involvere innbyggerne. En del av programmet foregår i samarbeid med lokale, nasjonale og internasjonale partnere.

Black Box teaters signatur er også dets atmosfære: det er et gledelig sted med et sjenerøst og dedikert team og et nysgjerrig publikum, hvor kunstnerne føler seg trygge på å skape og fremføre.

Black Box teaters program blir lagt av kunstnerisk leder. Dersom du ønsker å opptre på Black Box teater kan du sende prosjektbeskrivelse til: annececile(a)blackbox.no eller anita(a)blackbox.no. Vi har begrenset kapasitet og vil derfor ikke være i stand til å svare alle henveldelser.

Black Box teater får inn en rekke henvendelser i sammenheng med Kulturrådets søknadsfrister. Vi vil i den anledning informere om at søknadsfristen for intensjonsavtaler for visning som del av vårt program er 7. januar 2020 (for Kulturrådets søknadsfrist i februar 2020).

Søknaden må innholde: Prosjektbeskrivelse, videodokumentasjon av tidligere prosjekter, CV på medvirkende, ønsket tidsrom. Materialet sendes til Black Box teater, Marstrandgata 8, 0566 Oslo eller per epost til program(a)blackbox.no. Materialet returneres ikke.

 

Et laboratorium
Mange premierer finner sted på Black Box teater. Denne risikofylte holdningen er en klar del av vår identitet. Mer enn noensinne er det viktig å støtte erfaring, kunstneriske prosesser og oppmuntre nye kunstnere, samt kunstnere med ulik bakgrunn.

Black Box teater er et laboratorium, et produksjonsrom hvor kunstnere kan undersøke, produsere og presentere, i en sammenheng tilpasset behovene og det spesifikke ved hvert prosjekt.

Black Box teater er et møtepunkt for norsk og internasjonal scenekunst, forbinder internasjonale kunstnere til norsk sammenheng og stimulerer internasjonale nettverk for norske kunstnere.

Et rom for kontekstualisering og debatter
Vi ønsker å være reflekterte og reflekterende, samtidig som vi stimulerer til dialoger mellom ulike praksiser og publikum. Vi åpner for samtaler og debatter, publikasjoner og andre aktiviteter i forbindelse med det kunstneriske programmet.

Et åpent hus
Selv om kunsten har egenverdi, er den også avhengig av evnen til å utvikle forbindelser med publikum og innbyggerne. Vår rolle handler om kunst, men også samfunnsbygging og sosialisering, et bidrag til å leve sammen og skape midlertidige lokalsamfunn.

Styreleder
Susanne Bjørneboe – dekan på KHiO, avdeling Dans
Styremedlemmer
Knut Even Lindsjørn – samhandlingsdirektør i Helse Sør – Øst RHF
Per Platou – kunstner og kurator
Ine Therese Berg – stipendiat ved institutt for estetiske fag, OsloMet
Kjell Moberg – kunstnerisk leder for NIE
Varamedlemmer
Huy Le Vo – scenekunstner, utøver og prosjektskaper
Thine Sletbakk Bugge  – Kommunikasjons- og marknadssjef, Det norske teatret

Black Box teater er en del av nettverket WEB. Nettverket er et tilsvar på behovet for et bedre samarbeid innen performancefeltet, spesielt knyttet til utveksling, research, produksjon og presentasjon.

Vi anbefaler å ta en kikk på programmet til Teaterhuset Avant Garden (Trondheim) og BIT Teatergarasjen (Bergen)

Her vil du finne tekster og publikasjoner, eksempelvis tekster publisert i sesongkatalogen eller selvstendige tekstsamlinger. 

Selvsabotørene – et intervju med Marie Nikazm Bakken og Fredrik Floen av Runa Borch Skolseg. Les intervjuet her

Mer informasjon kommer snart

Mer informasjon kommer snart

Mer informasjon kommer snart

Det er for tiden ingen ledige stillinger.