Heddadagene
Mette Edvardsen (NO): Black & No Title på Nationaltheatret

15.–17. juni 2017

Past showings

20:00, Malersalen

20:00, Malersalen

18:30, Malersalen

Presentert av Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen) & Black Box teater (Oslo) i samarbeid med Nationaltheatret.

Koreograf og utøver Mette Edvardsen har jobbet på det internasjonale scenekunstfeltet i flere år, og utforsker også andre medier som video og bøker. Edvardsen utvikler stadig nye prosjekter, både under eget navn og i samarbeid med andre kunstnere. I Norge har hun gjennom mange år presentert arbeidene sine i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, BIT Teatergarasjen i Bergen og Black Box teater i Oslo. I 2016 mottok hun den nasjonale Ibsenprisen for forestillingen “We to Be”.

BLACK

“En fascinerande illustration av våra svårigheter att skilja på världen och vår föreställning om den.” Dagens Nyheter

“The convergence of Edvardsen’s words and actions carried more weight than physical presence. This was not a world of absences; things were defined by their changeability, not their stasis.” Exeunt Magazine

Black er en solo-forestilling om å få ting til å komme til syne. Rommet er tomt. Det er ingenting der. Gjennom ord og bevegelse vil en verden oppstå hvor utøveren fungerer som formidler mellom publikum og det som kommer til syne i rommet. Det er en forestilling i tid og rom hvor kun kroppen er fysisk tilstede. Kroppen utfører handlinger og håndterer usynlige objekter samtidig som den hele tiden forsøker å bygge bro over det uovervinnelige gapet mellom tanke og erfaring, mellom her og der.

No Title

”et av de virkelige høydepunktene under festivalen.” Scenekunst.no

”enkelt og dypt på samme tid, som et shakespearsk være eller ikke være” Radio Nova

No Title handler om hvordan virkeligheten eksisterer i språket og hvordan det strekker seg ut i det reelle rommet. Den handler om hvordan minnet og fantasien blandes. Den handler om ting og hvordan ting kan være der og ikke være der på samme tid, og at hva som definerer dette er ulikt. Den handler om ting som er borte og om ting som blir igjen. No Title handler om bevisstheten om at alle ting er forgjengelige og at ingenting varer evig. Den handler om ting som har blitt borte før tiden og ting som aldri helt forsvinner. Den handler om hva forestillingen er, hva den kan gjøre, hva den er for, hva slags kraft og begrensninger den kan ha. Den handler om gapet mellom en verden og våre ideer om den, det uovervinnelige gapet mellom tanke og erfaring, mellom her og der. No Title er en skriving i rommet, en skriving som er både legger til og trekker fra. Det er en skriving som tegner og visker ut, som beveger seg og stopper opp, som ser på ting som ikke er der og bringer tilbake det som er i stedet.

Samtale med Mette Edvardsen og Per Ananiassen etter forestillingen 16. juni.