Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Jenny Hval

The Practice of Love

20. sep. –21. sep. 2019

Presentert i samarbeid mellom Black Box teater og Ultimafestivalen

Store scene 20.09.2019 21:00

Store scene 21.09.2019 21:00

Kjærlighet i praksis = magi i praksis

The Practice of Love er en multidisiplinær fordypning i musikk, litteratur og bevegelse av musiker, komponist og tekstforfatter Jenny Hval. Det nye verket utforsker soniske, visuelle og koreografiske ideer og omdanner stemme, lyd – og til og med kropp – til tekst i en prosess Hval beskriver som «en form for magi». Med et multinasjonalt ensemble bestående av eksperimentelle musikere, vokalister, dansere og videokunstnere, vil dette nye og utfordrende prosjektet bidra til å ytterligere utvide Hvals territorium.

The Practice of Love ser på forholdet mellom livet og kunsten – en uløselig sammenheng som forener muligheten til å skape kunst og liv med en søken etter et felles språk gjennom å snakke, synge og skrive sammen. Verket ser også på forholdene mellom stemme/nærvær/livet og det skrevne ordet/fravær/død: Stemmen kommer fra en levende kropp, og det er slik vi først forholder oss til andre mennesker: ved å lytte til og reagere på våre mødres stemmer. Men en død kropp kan ikke lenger si «jeg», og de skrevne ordene er kun etterlatenskaper meislet inn i våre gravsteiner. Er det en form for dødsdrift å være tiltrukket av ordet?

Ved bruk av lyd, tekst og bildemanipulasjon, er The Practice of Love både en magisk seanse og en undersøkelse av kreativitetens natur.

Presentert i samarbeid mellom Black Box teater og Ultimafestivalen
Verdenspremiere

Composer, performer: Jenny Hval. choreographer, performer: Orfee Schuijt. Sound design, performer: Håvard Volden. Video, performer: Jenny Berger Myhre. Performer: Laura Jean Englert. Performer: Vivian Wang. Musician (saxophone): Espen Reinertsen.