Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Zachary Oberzan (US)

The Great Pretender

20. jan. –22. jan. 2016

Utsolgt fredag 22.01/Sold out Friday January 22

Store scene 20.01.2016 19:00

Store scene 21.01.2016 19:00

Store scene 22.01.2016 19:00

1 t. 30 min.

“Hardtslående og dypt følelsesladet om imitasjon og rollespill” – Klassekampen

Våren 2015 møter en teatertekniker en mann på en buss i Antwerpen. Mannen utgir seg for å være den berømte, amerikanske teater og film regissøren Zachary Oberzan. Ikke lenge etter introduseres han for hele ledelsen på teatret deSingel og lover dem at han skal lage en helt ny forestilling på teatret deres og i tillegg bruke dem selv som skuespillere. Etter en uke med øving begynner de ansatte å ane ugler i mosen. Mannen avsløres som bedrager og pågripes av belgisk politi for svindel. Den kjente iranske filmskaperen Abbas Kiarostami leser om hendelsen i en avis og blir dypt fascinert. Han filmer rettssaken og rekonstruerer hendelsene. Frem trer en kompleks historie om en mann som sliter med dyptgripende spørsmål rundt egen identitet, frustrasjon og kunstnerisk virksomhet. Historien glir over i våre egne liv der de fleste av oss sliter med å forstå hva slags rolle hver enkelt av oss skal spille her i verden. 
The Great Pretender er Oberzans nyeste filmatiske forestillingshybrid og kombinerer spillefilm, teater, og live-rekonstruksjoner av Elvis Presley konserter. Zachary Oberzans selvbiografiske forestillinger tar publikum med seg dypt inn i hans private sfære. Zachary har gjestet Black Box teater tidligere med forestillingene Tell Me Love is Real og Your Brother. Remember? I sistnevnte tok han for seg forholdet til broren Gator og deres store ungdomshelt Jean-Claude Van Damme. Med genuine videoarbeider og klimprende på gitaren åpnet Oberzan døren til nære familiebånd med både tristesse og humor. Zachary Oberzan er et av orginalmedlemmene i New York-kollektivet Nature Theater of Oklahoma og har gjort stor suksess med sine egne soloforestillinger.

Av og med: Zachary Oberzan som har latt seg inspirere av Abbas Kiarostami og Hussein Sabzian. Dramaturg/produsent/manager: Nicole Schuchardt. Lys/lyd/video: David Lang.
 Scene konsulent: Eike Böttcher.
 Kostymer: Dorothea Andrae/schneidermeister. Bakgrunns vokalister: Maya Mertens og Diede Blok. Co-produksjon: deSingel Internationale Kunstcampus, HAU Hebbel am Ufer Berlin, Beursschouwburg Brussels, Vooruit Gent, Black Box Teater Oslo, Gessnerallee Zürich, Teaterhuset Avant Garden Trondheim og brut Wien.