Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Ingrid Berger Myhre/Andreea David

STAFF

3. sep. – 6. sep. 2015

Lille Scene 03.09.2015 19:00

Lille Scene 04.09.2015 19:00

Lille Scene 05.09.2015 19:00

Lille Scene 06.09.2015 19:00

0 t. 50 min.

Staff spiller på nyansene mellom en situasjon og språket som blir brukt til å beskrive den, med andre ord på representasjon.

En rekke gester og handlinger blir navngitt og så omformulert i en lek som formidler språkets relativitet og hvordan vi subjektivt projiserer mening i det vi ser.

Staff tar utgangspunkt i det å skape mening, som immaterielt arbeid, for å snakke om vårt forhold til språk og begreper som verktøy
for å forstå og formidle virkeligheten.

Til tider sier vi akkurat hva som foregår, men til andre tider er det ikke opp til oss å beskrive nett- opp det. Begrepene fungerer både retrospektivt på det som nettopp skjedde, og som prognose for den påfølgende aktiviteten. Vi prøver ikke nødvendig- vis å tolke begrepene, men kanskje heller mer å hentyde til konvensjonene vi baserer tolkningene av disse begrepene på. Selvfølgelig snakker vi om noe, vi spyr jo ut en masse ord. Men vi er mer ute etter hvordan disse ordene kommuniserer med våre forestillinger enn hva de betyr.

Staff er Ingrid Berger Myhre og Andreea Davids første koreografiske samarbeid. De to møttes under studiene ved Centre Chorégraphique National de Montpellier i Frankrike. I denne konteksten, der de måtte være både kunstnere og studenter på samme tid, begynte de å dele tanker rundt hvordan kunnskap blir produsert, overført eller oppfunnet.

Konsept, koreografi og utøvelse: Andreea David & Ingrid Berger Myhre. Lysdesign: Tobias Leira. Lyddesign: Lasse Passage. Teknikk: Edwin van Steenbergen, Thierry Cabrera. Kunstnerisk veiledning: Ann-Christin Berg Kongsness. Foto: Grègoire Edouard. Støttet av: Kulturrådet. Co-produksjon: Dansateliers Rotterdam, WASP Bucarest, Black box teater Oslo, 4Culture / Bucharest (RO). Øvrige partnere: Centre Chorégraphique National de Montpellier, Centrul National al Dansalui Bucharest, Life Long Burning Culture Programme.