Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Tormod Carlsen (NO)

Sail Away With Me

24. aug. –26. aug. 2018

Premiere

Aker Brygge, gjestehavn 24.08.2018 14:00

Aker Brygge, gjestehavn 25.08.2018 14:00

Aker Brygge, gjestehavn 26.08.2018 14:00

Noen ganger vil man bare stikke av. Stikke fra alt og alle. Stikke til sjøs. Seile sin egen sjø.

Sail Away With Me finner sted på en gammel eikebåt som scenekunstner Tormod Carlsen og scenograf Heidi Dalene har restaurert sammen med gode samarbeidspartnere. Etter tretti år på land er båten sjødyktig igjen, nå som en teaterbåt.

Dette er det tredje og siste enmannsteatret i serien «In The End We Are All Alone». I denne serien lager Carlsen og Dalene små teateropplevelser for én og én publikummer, inspirert av utdødde teatertradisjoner, markedsforlystelser og måter å tenke arkitektur på. Denne gangen utforsker de båten som funnen arkitektur og teaterhistoriske tradisjoner for å bruke båter som underholdningsskip og omreisende teatre.  

En dragning mot havet og nye horisonter er innhyllet i en mystikk av flukt og frihet men også ensomhet og lengsel etter fellesskap. Havet og båtlivet utgjør forestillingens teatrale, romlige og sosiale kontekst, eller livsform. Publikum inviteres ombord til en meditasjon over havet og en poetisk reise inn i det ukjente.

24.-26. august 14.00-18.00: Aker Brygge, gjestehavn.
Se etter den sorte båten i gjestehavnen på Aker Brygge. Gratis inngang.
Du trenger ikke billett og kan møte opp når du vil.

Å se på alt som landskap har hele tiden vært en dragning hos Tormod Carlsen og har blitt en integrert del av hans kunstneriske praksis. Helt siden han flyttet til Russland etter videregående skole for å trene til sirkusartist, har han oppsøkt steder og kontekster som preges av paradokser. I det motsetningsfylte ser han muligheter til å vri på situasjonen. Foruten Russland har Carlsen studert teater ved Universitetet i Teheran og regi på Kunsthøgskolen i Oslo. O – The Healing Lump, det andre enmannsteatret i serien In The End We Are All Alone var en del av Oslo Internasjonale Teaterfestival 2017 og Black Box teaters høstprogram 2017. Tormod Carlsen er assosiert kunstner ved Black Box teater.

 

Idé, konsept / Idea, concept: Tormod Carlsen. Utviklet sammen med / Developed with: Heidi Dalene, Sven Johanson, Melanie Fieldseth, Alf Ollet, Kristin Skiftun. Illustrasjon / Illustration: Tormod Carlsen. Co-produksjon / Co-production: Black Box teater (Oslo). Støttet av / Support by: Kulturrådet, Oslo kommune.