Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Artilleriet Produksjoner

Sadim

3. april – 6. april 2014

3 - 6/4 kl 21.00. Lille scene

Fred, faren til Thomas, var psykolog. Han døde plutselig rett før manuskriptet til boken hans ble fullført. En bok om menneskets psyke. Litt senere ble Thomas satt i kontakt med en selvskader som sendte ham parfymerte brev. Brevene inneholdt minnepinner med en videodagbok og dokumenterte flere år med blodig kutting, psykiatriske institusjoner, rus og depresjon. Sadim?, spurte Fred. Ja, der har du meg, sa pasienten. Kong Midas i revers, alt jeg tar i blir til bæsj.

 

 

Dette materialet føltes som et kall. Det var viktige ting, og Artilleriet Produksjoner skulle gjøre en forskjell! Men midt oppi alt dette mylderet av selvhjelp, selvransakelse og selvforakt snek en matt følelse seg inn.

 

«Sadim» undersøker virkelighetsbildet vårt. En konstruksjon under stadig påbygging mot et mål om noe bedre. Finnes det perfekte mennesket, og hvem er denne malen perfekt for? På samme måte som Noa og dyrene var det, er vi alle i samme båt. Skvalpende rundt på det samme åpne havet med ønske om å stake ut den riktige retningen blant kompass som spinner i alle retninger og bunker med kart spekket med trygge havner og glefsende farer.

 

Vi møter Adam og Marie som er midt i denne reisen. De har vært på «Native»-dans i Torggata 33 for å finne tilbake til den følelsen de hadde i Marokko for flere år siden. Da lærte de blant annet om sjelen i koppen med eplete. Den teen kan man kjøpe her i Oslo nå også. Selv om den smaker litt forskjellig i stua og i ørkenen, så skal sjeleinnholdet være det samme.

 

Artilleriet Produksjoner arbeider med litterære verk og teatralitet og ønsker å utforske spennet mellom fiksjon og virkelighet, stue og scene. Kompaniets kjerne består av Solveig Laland Mohn, Marianne Stranger og Thomas Østgaard. De har tidligere laget forestillinger som «DROPOUT», «Mannen som Ler», «And, Døden & Tulipanen» og «Love Productions».

 

 

Skuespillere: Solveig Mohn, Martin Slaatto, Iver Innset. Regi: Thomas Holtermann Østgaard. Scenograf og kostyme: Marianne Stranger. Stedspesifikt snekkeri: Geir Backe Altern. Lyddesign: Fredrik Vogel. Lys og video: Mads Faste Liang Nilsen. Støttet av: Norsk Kulturråd, FFUK. Utviklingsstøtte: Teater Innlandet. Produsent: Artilleriet Produksjoner