Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Mårten Spångberg (SE)

Powered by Emotion

8. nov. – 9. nov. 2017

Store scene 08.11.2017 19:00

Store scene 09.11.2017 19:00

1 t. 30 min.

Powered by Emotion er en helaftens soloforestilling av og med Mårten Spångberg.

Forestillingen springer ut fra lysten til å danse og synge uten å ha verken egenskapene eller den tekniske kapasiteten som ville produsert territorium eller identitet og tilhørighet. Koreografen tar utgangspunkt i en utforskning av ladet kunstnerisk materiale: Walter Verdins film av Steve Paxtons dans til J.S. Bachs Goldbergvariasjoner, og sangene til Buena Vista Social Club. Utøverens manglende evner og perplekse forhold til materialet tvinger tilskueren til å revurdere sin oppfatning av estetikk. Det vi ser og hører både er og ikke er Steve Paxton som danser og Buena Vista Social Club som gir stemme til den sentimentale kjærligheten.

 

Mårten Spångberg er en koreograf som bor og jobber i Stockholm og Brussel. Han er opptatt av å se dans i et utvidet felt, noe han tilnærmer seg gjennom ulike eksperimentelle praksiser og kreative prosesser i et mangfold av ulike formater og uttrykk. To av hans siste store arbeider inkluderer de kritikerroste forestillingene Natten og La Substance, but in English som begge har blitt vist på Black Box teater. Fra januar 2017 og de neste to årene er Mårten Spångberg assosiert kunstner ved Black Box teater.

Av og med: Mårten Spångberg. Musikk: Johann Sebastian Bach, Buena Vista Social Club Støttet av: Tanz im August, Swedish Art Council, The Arts Grants Committee.